Вхід | Реєстрація

Розцінки на оцінки

У студентів – складний період, у них – сесія. Студенти здають заліки та іспити. Хтось чесно зубрить конспекти, а хтось банально готує грошики за оцінку у заліковій книжці. Скільки ж коштує сьогодні скласти сесію?
Попри те, що Кременчук – не столиця, не Харків і не Дніпропетровськ, розцінки на оцінки у місцевих вузах майже дотягують до рівня провідних навчальних закладів країни. «КП» провела анонімне опитування серед студентів кременчуцьких ВНЗ і склала такий собі прейскурант знань. Тарифи на заліки та іспити коливаються в межах від 10 до 100 грн «з носа».
Особливого вміння давати хабар викладачеві не потрібно. «Гроші кладемо у залікову книжку або ж домовляємося з лаборантом», – зізнаються студенти. Більш обережні викладачі хабарів безпосередньо не беруть. Вони працюють з посередниками – студентськими «делегатами», які домовляються про складання іспитів і за себе, і за своїх одногрупників. «Студенти складають гроші у конвертик, «делегат» йде до викладача й повідомляє йому, хто заплатив і за яку оцінку. Четвірка коштує 50 грн, п’ятірка – 100», – зазначає студентка 2-го курсу місцевого вузу.
Проте заради об’єктивності потрібно визнати, що не всі викладачі беруть хабарі й не всі студенти покладаються виключно на гаманець. Знання, як відомо, за гроші не купиш. А от за суму від 1500 до 5000 грн можна повністю «відкосити» від сесії.


– Ань, чего ты плачешь?
– Да, книжка грустная..
– А что за книжка?
– Квантовая оптика…

Экзамен. Профессор говорит студенту:
– Выбирайте билет.
Студент выставляет на стол коньяк.
Профессор:
– О, коньяк – это хорошо.
Студент:
– Коньяк – это «Отлично»!

Идет экзамен. Из класса выходит замученный студент. Все у него сразу спрашивать:
– Ну, как сдавал?
– Как в церкви.
– Как?
– Он задает вопрос, я крещусь, потом я отвечаю, он крестится.

Преподаватель говорит студентке:
– У вас девственно чистая зачетка.
Студентка:
– Так будьте мужчиной.

Автор: Ольга КЕЛЕМБЕТ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2010, 15:24 | Кременчук | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації