Вхід | Реєстрація

На Полтавщині створять полігон для твердих побутових відходів

На Полтавщині створять полігон для твердих побутових відходів

14 грудня Полтавську область відвідали експерти Проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Реформа управління на сході України»:  Вольфганг Хютцен - старший радник Проекту з комунальних послуг, Дмитро Тікунов - національний експерт Проекту з комунальних послуг, Дмитро Лазненко - консультант Проекту, Марія Павлова - офіс-менеджер Проекту, а також експерт Проекту DESPRO «Підтримка децентралізації в Україні» - Вячеслав Сороковський.

Під час візиту експерти зустрілися з керівництвом облдержадміністрації, Новосанжарської райдержадміністрації та Новосанжарської районної ради.

Під час зустрічі вони вирішували питання подальших напрямків та можливостей реалізації Стратегії поводження з твердими побутовими відходами у Полтавському субрегіоні, які були розроблені спільно з експертами Проекту GIZ «Реформа управління на сході України».
«Для реалізації пілотного проекту з поводження з твердими побутовими відходами в рамках зазначеної Стратегії було обрано Новосанжарський район», - повідомив заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло.

Як зазначив Вячеслав Сороковський, Проект DESPRO «Підтримка децентралізації в Україні» візьме участь в сприянні реалізації Стратегії поводження з твердими побутовими відходами в Полтавському субрегіоні, зокрема, в частині співфінансування пілотного проекту.
Учасники зустрічі домовились про подальшу спільну роботу у напрямку підготовки до реалізації визначеного пілотного проекту.

 

Довідково

Метою Проекту GIZ «Реформа управління на сході України» є поліпшення умов надання муніципальних послуг населенню, зокрема, комунальних та адміністративних, а також співробітництво  між міськими, селищними та сільськими громадами області.
В рамках Проекту міжнародними експертами з поводження з твердими побутовими відходами була розроблена  Стратегії поводження з твердими побутовими відходами у Полтавському субрегіоні, в який входять: м. Полтава, Полтавський, Чутівський, Карлівський, Машівський та Новосанжарський райони.

Стратегія розроблена на період до 2025 року та передбачає досягнення таких критеріїв як: закриття всіх  несанкціонованих звалищ; створення субрегіонального полігону, який відповідатиме стандартам та забезпечить попит на захоронення відходів у повному обсязі; досягнення 100% охоплення населення послугами зі збору відходів, в тому числі з роздільного збору відходів, що підлягають вторинній переробці.

Ще одним напрямком впровадження Стратегії повинна стати розробка інформаційної політики з поширення інформації серед населення щодо поводження з відходами.

Розроблена Стратегія  стане основою для вирішення проблем, пов’язаних із поводженням твердих побутових відходів у субрегіоні, та буде прикладом для перейняття досвіду іншими районами області.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2015, 14:29 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації