Вхід | Реєстрація

В ОБСЄ підтверджують обстріл біля Комінтернового

В ОБСЄ підтверджують обстріл біля Комінтернового

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні підтверджує, що сьогодні, 27 грудня, в 11:20 біля селища Комінтернове стався інцидент із застосуванням стрілецької зброї.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу моніторингової місії ОБСЄ. Зазначається, що ніхто зі співробітників СММ не постраждав, машини ОБСЄ не зазнали пошкоджень.

Через інцидент спостерігачі ОБСЄ були змушені покинути район Комінтернова і повернутися на базу в місто Донецьк, яке контролюють бойовики угруповання «ДНР».

Російські ЗМІ повідомляють, що разом зі спостерігачами місії під обстріл потрапили російські журналісти.

Сьогодні вранці в Міноборони України повідомили про те, що попереджена провокація бойовиків біля селища Комінтернове, які планували обстріляти спостерігачів місії ОБСЄ. 

Вранці 22 грудня у селище Комінтернове під Маріуполем увійшло угруповання бойовиків з важкою технікою і почали будувати укріпрайон та активно мінувати дороги і підступи до населеного пункту.

У своєму звіті представники місії ОБСЄ повідомили, що не зафіксували у Комінтерновому жодних фактів порушення режиму припинення вогню. При цьому на головній вулиці селища спостерігачі побачили багато свіжих слідів гусениць, що відповідали слідам від БМП і танків. Також вони повідомили, що 24 грудня рано вранці бойовики покинули населений пункт.

Проте за даними штабу, у Комінтерновому продовжують перебувати так звані «керівники ДНР».

Про повернення бойовиків до Комінтернового в ефірі Громадського розповіла волонтер Марія Подибайло.

Інформацію про те, що бойовики продовжують контролювати селище Комінтернове Донецької області підтвердив народний депутат, командир полку «Азов» Андрій Білецький.


Автор: «Громадське.TV»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2015, 11:45 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації