Вхід | Реєстрація

«Радник працюватиме на громадських засадах»

«Радник працюватиме на громадських засадах»

— Треба працювати, завжди сподіваючись на краще, — так підвела підсумки 3‑ї позачергової сесії VІІ скликання районної ради голова райради Світлана Горбачова. Сесія відбулася 24 грудня. На порядку денному було 11 питань. У тому числі мова йшла і про районний бюджет на 2016 рік. Із обраних 34 депутатів були присутні 25.

Програму соціально-економічного та культурного розвитку району на 2016 рік представила Ксенія Литвин. Зокрема прозвучала інформація про планування реконструкції старої будівлі районної лікарні та колишньої аптеки під житло населенню, у тому числі й учасникам АТО. Також заплановано ремонт покрівлі Ляшківської ЗОШ та асфальтового покриття подвір’я Царичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів та багато іншого.

У ході обговорення розмова торкнулася і проблеми річки Оріль, її розчищення, створення Орільського національного парку. Голова райдержадміністрації Сергій Турський зауважив коротко, що питання Орелі постійно на контролі. Світлана Андріївна зазначила, що основна мета утворення Орільського парку — зберегти Оріль.

Про бюджет району на наступний рік доповідала Ірина Смоляга, в. о. начальника фінансового управління. Ураховуючи висновки постійних комісій, районна рада вирішила визначити на 2016 рік доходи районного бюджету в сумі 138114,4 тисяч гривень, у тому числі доходи загального фонду районного бюджету — 137695,8 тисяч гривень; доходи спеціального фонду районного бюджету — 418,6 тисяч гривень, у тому числі бюджету розвитку — 100,0 тисяч гривень. Видатки районного бюджету в сумі 138114, 4 тисяч гривень, у тому числі видатки загального фонду районного бюджету — 137539,8 тисяч гривень; видатки спеціального фонду районного бюджету — 574, 6 тисяч гривень.

Від присутніх депутатів пролунало питання, яке стосувалося функціонування Цибульківської школи. Світлана Горбачова пояснила:

— Поки що ми ніяких рішень не приймаємо. У Верховній Раді триває обговорення питання роботи малокомплектних шкіл. Тому ми будемо чекати.

До розмови долучився Сергій Турський. З його слів, ситуація з коштами у районі дуже складна. Дефіцит бюджету близько 12,5 мільйонів. Це багато.

— Кожна копійка на рахунку. Тому прохання до всіх: коли будемо приймати будь-які рішення, використовувати їх доцільно, — резюмував очільник.

Також на сесії обговорено і затверджено план роботи районної ради на 2016 рік, порядок оплати праці голови районної ради та заступника; затверджено розпорядження голови районної ради; організацію безкоштовного гарячого харчування учнів шкіл та дитсадків; комплексну програму соціального захисту населення Царичанського району на 2015–2019 роки та інше. Спірним виявилось питання про затвердження структури і чисельності виконавчого апарату районної ради на 2016 рік. Голова районної ради запропонувала кількісний склад 17 чоловік, з тим, щоб увести посаду  радника районної ради. Не всі були згідні з цим. Сергій Турський заявив:

— Я не проти цієї посади, але — на громадських засадах. У обласній раді таке практикують.

Нарешті, присутні дійшли загальної згоди і більшістю голосів затвердили кількісний склад: 16 чоловік.

Світлана Горбачова акцентувала увагу на об’єднаних громадах, Ляшківській і Могилівській, та виразила занепокоєння тим, щоб усі рішення приймалися виважено і від цього не страждали люди.

— На жаль, наш уряд ще не готовий до такого питання як добровільне об’єднання громад. Тому ми будемо шукати консенсусу самостійно. Набиватимемо ґулі разом.

У цей день, 24 грудня, працівники архівних установ відзначали своє професійне свято. Тож Світлана Горбачова привітала квітами представника архівної установи Вікторію Полич.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 грудня 2015, 14:10 | Царичанка | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації