Вхід | Реєстрація

Украв машину, бо заморився йти пішки

21‑річний мешканець Новосанжарського району вкрав автомобіль «ВАЗ», щоб уночі доїхати додому.

Де взяти машину?

«Я не можу далі йти…» — напевно, згадав рядки із пісні Святослава Вакарчука такий собі Н., парубок 21 року. Він повертався додому із Судівки після гульок і йому потрібно було дістатися у сусіднє село. Пішки йти було важко, тому він вирішив далі їхати.

Було 23 грудня, надворі — глупа ніч. Де взяти машину? Звичайно, у когось у дворі. Парубок заліз на подвір’я 51‑річного мешканця Судівки і до своєї радості знайшов там таку потрібну йому машину «ВАЗ-21011». Завів автівку за допомогою з’єднаних дротів і покотив додому. Щоб не «світити» вкрадену машину, заховав її у посадці біля свого села. І пішов додому спати із почуттям виконаного обов’язку.

Проте вже о шостій ранку власник машини помітив пропажу і подзвонив до поліції. Поліцейські взялися за справу і досить швидко її розкрили.

— Буквально за кілька годин ми знайшли і автомобіль, і юнака, який його викрав, — розповідає начальник відділку поліції Олександр Мартиш. — Як пояснив сам горе-автолюбитель, він украв машину тому, що лінь було додому йти пішки.
Тепер проти автокрадія порушили кримінальну справу за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

 

Вигідно продав

Ще один любитель покататися на чужій техніці знайшов собі «колеса» у Руденківці. 20‑річний житель Пархомівки, що на Харківщині, приїхав погостювати до свого брата. Заразом вирішив придивитися до усього, що погано лежить чи стоїть. Біля багатоквартирного будинку у центрі Руденківки побачив скутер «Сузукі-Летс». Щоправда, як герой у історії з «ВАЗом», не став кататися на чужому транспорті. Просто вкрав його і завів до лісу, де приховав на ніч. А вже наступного дня вигідно продав жителю сусіднього села за 2000 гривень.

На пошуки зловмисника поліцейським знадобилося близько тижня. Завдяки оперативним заходам, у яких брали участь сам Олександр Мартиш та працівник поліції Євгеній Фесенко, крадій був знайдений. Тепер проти мешканця Харківщини порушена кримінальна справа по тій-таки статті 289 ККУ. У затриманого реальний шанс незабаром опинитися за ґратами, адже подібний злочин він скоює не вперше: раніше юнак уже був засуджений за аналогічну крадіжку.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2016, 08:55 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації