Вхід | Реєстрація

Як уберегтись від вірусу папіломи

Як уберегтись від вірусу папіломи

Із самого дитинства мій брат страждав від вірусу папіломи. А проявлялось це захворювання в нього у вигляді бородавок. Ці щільні вузлики з’являлись у нього на руках через кожні два-три місяці. Як тільки-но вірус давав про себе знати, мама брала чистотіл і припікала ним бородавки. За доволі короткий проміжок часу вони зникали. Брат  заівжди комплексував, коли вірус папіломи знову давав про себе знати. Боявся, що хлопці, побачивши бородавки на руках, будуть його обзивати і незахотять дружити з ним. Мама дуже переймалася цим, постійно возила брата до всіляких знахарів і знахарок. Та візити до "світил" нетрадиційної медицини не приносили бажаного результат, оскільки бородавки з’являлися знову. Потім захворювання почало прогресувати. Бородавки на руках зникли і до сьогоднішнього дня не з’являлися. Натомість вони перейшли на ноги. Точніше, на підошви.  

Зараз братові вже майже двадцять років і вірус папіломи його не турбує. А  побороти хворобу йому допомогли в медичному центрі Нордін. Брат після закінчення школи поїхав навчатися в Мінськ. Мамина рідна сестра живе в цьому столичному місті. Своїх дітей у неї немає і вона відписала йому трикімнатну квартиру. От він і поїхав туди на постійне місце проживання. Тітка є постійною відвідувачкою цієї лікувальної установи. Брат спершу вагався, але потім почитав відгуки про Nordin.by в Інтернеті і вирішив проконсультуватися й пройти обстеження у спеціалістів центру.

Лікарі пояснили йому, що всі види бородавок мають однакову природу походження: організм заражається вірусом папіломи. Поширюється він контактним шляхом. Вірус найбільше прогресує в теплому і вологому середовищі. Найбільше шансів підхопити його в спортивному залі, басейні чи сауні.

Напевно, інфікувався брат саме в басейні, так як всі шкільні роки займався плаванням. Крім того, у нього спостерігається надмірна пітливість ніг, що також є однією з причин появи підошовних бородавок.

Спеціалісти медичного центру допомогли моєму брату позбутися давньої проблеми. Як саме, не розповім, щоб не забирати їх хліб. Лише познайомлю або нагадаю, що собою являє профілактика підошовної бородавки.

По-перше, у саунах, басейнах, душових необхідно користуватися виключно власним взуттям. По-друге, доглядати за своїми стопами. По-третя, люди, у яких лікарі діагностували плоскостопість, повинні користуватися ортопедичними устілками. По-четверте, ті ж, хто страждає підвищеною пітливістю стоп, має користуватись підсушуючими засобами.

Дотримуючись цих правил, ви максимально захистите себе від можливості підхопити вірус папіломи.33357


Автор: Евгений Александров


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації