Вхід | Реєстрація

Депутати говорили про криміногенну ситуацію, мобілізацію й субсидії

Депутати говорили про криміногенну ситуацію, мобілізацію й субсидії

14 січня відбулося засідання rrоординаційної ради з питань місцевого самоврядування, яке провів голова Кобеляцької районної ради Володимир Кішінський.

Участь у роботі засідання взяли заступник голови районної ради Оксана Гордійко, голова районної державної адміністрації Таміла Шевченко та її заступники, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники акредитованих засобів масової інформації.

Начальник Кобеляцького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Полтавській області Володимир Федан інформував про підвищення криміногенної ситуації у районі. Закликав очільників територіальних громад та громадські об’єднання до співпраці та спільного патрулювання задля зменшення крадіжок майна жителів району. Під час обговорення сільські голови підняли питання роботи дільничних інспекторів, забезпечення їх автотранспортом. Рекомендували начальнику відділу поліції розробити графік прийому громадян дільничними інспекторами на території сільських, селищної, міської рад та висвітлити його у районних засобах масової інформації.

Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Зоя Петренко інформувала про зміни у законодавстві щодо призначення житлових субсидій та співпрацю управління з органами місцевого самоврядування щодо оформлення субсидій і надання повідомлень про їх призначення. Зауважила, що спеціалісти по субсидіях працюють у посиленому режимі, але через неукомплектованість кадрами вчасно не можуть подавати повідомлення про призначення субсидій. Сільські голови, у свою чергу, наголошували на необхідності співпраці спеціалістів управління праці та соціального захисту населення і уповноважених осіб по субсидіях, які працюють у місцевих радах.

Наступними були розглянуті питання, які стосувалися правових засад перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих на території населених пунктів, та про підготовку документів на перейменування населених пунктів. По цих питаннях інформували начальник відділу нормативно-правового, інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності ради та управління майном Анатолій Кучеренко та заступник голови райдержадміністрації Володимир Катишков. У своїх виступах доповідачі наголосили на відповідальності за невиконання статтей Законів України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні й заборона пропаганди їх символіки", "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років", "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років" та "Про правовий статус і пам'ять борців за незалежність України у ХХ столітті".

Ці документи забороняють в країні радянську символіку, засуджують комуністичний і нацистський режими, відкривають архіви радянських спецслужб і визнають борцями за незалежність країни членів Української повстанської армії (УПА) і низку інших організацій. Доповідачі озвучили перелік документів, які необхідно підготувати та подати до відповідних структур, відповідно до термінів, які вказані у законі.

Про організацію і порядок ведення військового обліку в органах місцевого самоврядування та проблемні питання, оповіщення, правову відповідальність доповідав начальник відділення обліку та бронювання райвійськкомату Андрій Романенко. Сільські голови рекомендували спільними зусиллями працівників райвійськкомату, дільничних інспекторів та працівників сільської ради проводити оповіщення серед населення та вручення повісток під час оголошення мобілізації; у засобах масової інформації, в обов’язковому порядку, висвітлювати всю відповідну інформацію.

Начальник Кобеляцького районного управління юстиції Надія Коваленко ознайомила присутніх з новоприйнятими нормативними актами щодо передачі повноважень органам місцевого самоврядування Міністерством юстиції України.

Також члени координаційної ради підняли питання щодо незадовільної роботи Кобеляцької філії райавтодору по розчищенню та посипанню соляно-піщаною сумішшю автомобільних шляхів району.

 


Автор: Кобеляцька районна рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 січня 2016, 10:41 | Кобеляки | Політика


1. Сергій / 16 січня 2016, 13:28
Оці Кучеренки та Каташкови скоро знищуватимуть не тільки комуністичні символи , а і людей , які жили в той час.Хоч їм дали освіту дякуючи радянській владі.Ці ідіоти ганьблять усе наше життя , всю історію.Шкода , що українцям так запудрили мізки .
2. Микола / 16 січня 2016, 13:59
Ой і не говори задурманили мозги людям, прожили 25 років в незалежній а типер все мінять, та ви би краще думали як людям покращити житья, економіку підіймати заводи все інше достойну зарплату, а не як січас жебрацька от вам і Майдан шановні покращили житья на 200 процентів
3. Дід Панас / 16 січня 2016, 15:14
2.Микола
«от вам і Майдан шановні покращили житья на 200 процентів»

А як на мене, то на всі 300.
4. Дід Панас / 16 січня 2016, 15:27
Якийсь коктейль. "Про засудження ...режимів і "Про увічнення перемоги.." і "Про правовий статус і память борців..."... Так а хто кого тоді переміг? Це виходить УПА усіх перемогло? Ні х.. не пойму. Чию перемогу треба увічнювати?
5. Дід Панас / 16 січня 2016, 15:31
Мабуть неуважно читав. Недобачив, що тепер у нас Національна поліція. Це як його понімать? В країні, де всі нації рівні є тепер якась національна поліція. Це якої тепер вона нації? В 41-му вона була німецької нації, а тепер якої буде?
6. шок / 16 січня 2016, 18:08
і неговоріть люди з ума посходили
7. шок / 16 січня 2016, 18:29
та і держава обдирає комунпослугами особливом газом, я кий повинен знижуватись тариф, нефть то 30 баксов за барель газ по 240 берем не по 400, так що виходить слуги народні наживаются на людях
8. шок / 16 січня 2016, 18:31
прибуток в банки в європейські ложуть валюті от вам покращеня вже сьогодні, шановні громадяни
9. Афіноген / 16 січня 2016, 18:42
Я теж нічого не пойму. То Федан звітував в області як вони тут побороли всіх бандитів, то тепер погіршення криміногенної ситуації і давай разом патрулювати. Тільки ми за ваші гроші, маю на увазі податки з яких вони існують, а ви як зазвичай на халяву. Створюйте народні дружини, зацікавлюйте людей, це ваша робота охороняти наш спокій, а так я цілий день буду горбатитися, а ввечері з вами. Так я з ніг впаду.
10. шок / 16 січня 2016, 18:43
Посчитаем . в 2013г бензин стоил 8грн , нефть 130$ за баррель . 2015г бензин 20грн нефть меньше 30$ за баррель Сделаем пропорцию , доллар вырос с 8грн до 25 сейчас , 25/3=8,3 раза. Нефть подешевела с 130$ до 30$ ,130/30=4,3 раза.
Значит тот бензин по 8грн надо умножить на 3,3 в связи с падением курса гривны по отношению к доллару и разделить на 4,3 в связи с удешевлением нефти. 8*3,3=26,4 и делим на 4,3 в связи с падением цен на нефть 26,4/4,3=6,14грн за литр.
Пусть нефть не 100% цена на бензин. Но зарплаты рабочим не увеличили , цену за электороэнергию для предприятий не так драконовски подняли как для населения. Арсентий говорит , что снизил бремя налогов. Значит бензин должен стоить примерно 5 грн.
А в евро странах он стоит не больше по соотношению заплата - цена. ДУМАЙТЕ , ВОЗМУЩАЙТЕСЬ , ТРЕБУЙТЕ , а то привыкли к унижению с обманом. Во времена Яныка то хоть протесты были слышны . А сейчас , что совсем достоинство потеряли ?
11. Сусід / 16 січня 2016, 18:54
Роботу Хряпи визнали незадовільною. А роботу Петренко? Чого ніхто не задумався, чому там постійні вакансії? Мало платять? Чи може керівник створила таку ситуацію на робочому місці, що краще стояти на біржі за копійки, ніж працювати з таким керівником. І це вже на протязі декількох років... Людина на групі, нехай іде додому і лікується та підтримує своє здоров"я. А так Яценюк говорить одне, йому підспівує міністр Розенко, як в нас добре, те що вони хочуть почути звітує і Петренко, а на самому ділі ні декларацій більшості не принесли, ні повідомлень про суму нарахованих субсидій не надіслали, ні самих субсидій з літа ще не нарахували. А вже відзвітувались, що все в порядку. Дуже кепсько працюєш З.І.!!
12. професор / 16 січня 2016, 19:02
hvylya.net/analytics/economics/populizm-v-kartinkah-ili-pochemu-ukraintsyi-segodnya-ne-stanut-luchshe-zhit.html Ви таки почитайте...
13. Гість7777 / 16 січня 2016, 20:09
10.шок
«А сейчас , что совсем достоинство потеряли ?»

А оно у них было? Нашел у кого достоинство искать. Им для приколы так и ихнюю так называемую революцию назвали.
14. биков / 16 січня 2016, 20:16
А я б робив по субсидиях,так нихто не предлагае.
15. Дід Панас / 16 січня 2016, 20:33
12.професор
«Ви таки почитайте...»

Ну почитали. І нах його винаходити велосипед. Чи й не мудрець: "А теперь давайте задумаемся. В частности о том, откуда берутся деньги на социальное обслуживание, медицину, образование и те же пенсии". Спочатку треба задуматися, що воно таке "деньги", а тоді вже розсуждать. Вообще-то деньги друкуються. Для особливо тупих економістів американці ось фільм зняли. Підкреслю для особливо свідомих миздобулів, що фільм не путінський і майже дитячий. Посилання на www.youtube.com Хто хоче детальніше, може скачати отут книжечку і почитати. Посилання на www.upravlenie-ktu.ru Але українці вони такі, що більше двох-трьох речень осилити не можуть. Шкода, але нічого і не зробиш. Така у них доля.
16. Кобелячанка / 16 січня 2016, 21:53
11.Сусід
«Дуже кепсько працюєш З.І.!!»

Ісаме головне, що райдержадміністрацію "така робота" ВЛАШТОВУЄ, мабуть вони думають, що ми дуже багаті та маєм змогу платити, адже собі вони вже субсидії поначисляли.
17. саша ставицький / 16 січня 2016, 21:56
Субсидії-це обкрадання і приниження українців.Прикрите розкрадання ююджету України,Всі субсидії пливуть в кармани цієї сволоти , яка вже пограбувала країну і продовжує смоктати кров з українського народу.
18. Дід Панас / 16 січня 2016, 22:08
17.саша ставицький
«Субсидії-це обкрадання і приниження українців.»

А як же бути з революцією гідності?
19. Снайпер / 17 січня 2016, 22:12
17.саша ставицький
«Субсидії-це обкрадання»

А хто б сумнівався? Державні гроші в законному порядку перекачуються в приватний карман, а хто отримує відкат - здогадайтесь з одного разу... За рік мільярдні прибутки, а ми кланяємося газовим обходчикам та слідкуємо за вчасним перерахуванням, стоячи по 3 години в чергах до банків. Можна ще раз сказати спасибі нашому кабміну за їх ноу-хау?
20. Дід Панас / 18 січня 2016, 06:03
19.Снайпер
« Можна ще раз сказати спасибі нашому кабміну за їх ноу-хау?»

Що це ти придумав? Перелав з хворої голови на здорову. При чому тут кабмін? Скажи спасибі майданутим і електорату. Їх сто разів навіть отут попереджали чим все скінчиться. А влада тут ні до чого, вона виконує покладені на неї завдання по розвалу єкономіки і скорочення населення. Виконує непогано. Попутно дає краіни і заробити чиновникам. І ніяке це не ноу-хау, а сто разів апробовані методи. Якщо комусь лінь вчити історію, то хоча б сьогодні "по сторонам" дивился на інші країни яким америкоси будують демократію .
21. Кіноман / 18 січня 2016, 08:24
20.Дід Панас
« При чому тут кабмін? Скажи спасибі майданутим і електорату»

Сдается мне джентльмены, этот человек не джентльмен... ("Человек с бульвара Капуцинов")
22. Ясен / 18 січня 2016, 08:31
21.Кіноман
«« При чому тут кабмін? Скажи спасибі майданутим і електорату»

А Мухамедушка маструбує собі по троху.
23. Кіноман / 18 січня 2016, 08:40
19.Снайпер
«стоячи по 3 години в чергах до банків»

В очередь, сукины дети, в очередь... (Булгаков "Собачье сердце")
24. Мєсний / 18 січня 2016, 08:54
Я то з трьох ночі сніг кидаю, а машин по вулиці не чути. Пропоную ще раз визнати роботу Хряпи незадовільною, а міській сервісній службі і Копельцю поставити пам"ятники (тільки порізно), може водій "Ниви", що загрузла біля прокуратури мене підтримає?
25. Волк / 21 січня 2016, 07:24
Работа Госпожи Петренко Де вона не працювала люди вид неи тикают. Вона не адекватна.
26. ГІСТь 0000ээ / 21 січня 2016, 08:12
25.Волк
«Госпожи Петренко »

А по мне так она ОЧЕНЬ ДАЖЕ симпатичная и ...аппетитная...
27. Правда / 23 січня 2016, 20:47
Да Петренко съела весь совбес и уже половину того что сама на работу взяла не подавитесь Зоя Ивановна?
28. Петлюрівець / 23 січня 2016, 22:33
27.Правда
«а Петренко съела весь совбес и уже половину того что сама на работу взяла не подавитесь Зоя Ивановна?»

Люди просто розучилися інтенивно працювати , а зараз такий час що потрібне напруження всіх сил.А молодь сучасна не хоче так Ще працювати і як результат плинність кадрів...Так що не треба перебільшувати, а незамінимих немає.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації