Вхід | Реєстрація

ЦВК не поспішає платити працівникам дільничних комісій

Центральна виборча комісія із затримками перераховує зарплатню працівникам дільничних комісій. На Полтавщині є округи, де людям за роботу на виборах заплатили лише частину обіцяної суми.
— Обіцяли заплатити до 800 гривень, — розповідає голова дільничної комісії з Пирятинського району. Прізвища просить не називати. — Дали трохи більше шістсот гривень. Ми на час виборів із секретарем та заступником були звільнені з роботи. Так нам день і ніч виборів порахували за вихідний, грошей не заплатили. Це ж сміхота, що голова дільничної комісії на час виборів вихідним був.
За законом, працівникам дільничних комісій нараховують мінімальну зарплатню — 669 гривень. Звільненим з роботи на час виборів додають ще 14% від суми мінімальної зарплатні — це 200 грн 40 коп.
— У нас працівникам дільничних комісій заплатили лишень по 200 гривень, — розповідають у окружній виборчій комісії № 152 у місті Карлівка Полтавської області. — Обіцяють, що решта грошей повинні надійти завтра-післязавтра, але коли будуть точно не знаємо.
— Заплатили поки що по 200 гривень добових. Обіцяли дати мінімальну зарплату але не дали досі. Кажуть на днях заплатять, — розповідає член дільничної комісії № 142 з міста Полтави. — Скільки точно дадуть не казали.
У решті дільниць по області триває розрахунок з працівниками дільничних комісій.
На окремих дільницях обурені працівники комісій грозяться, не здавати протоколи, доки з ними не проведуть повний розрахунок. Кандидати у президенти наразі також розраховуються зі своїми людьми в дільничних комісіях за вибори. Партія Регіонів заплатила своїм представникам по 300 грн авансом. Після виборів пообіцяли заплатити таку ж суму. Комуністам партія заплатила по 100 гривень, «тягнибоківці» отримали по 200 грн, представникам блоку Юлії Тимошенко платили по 400 грн, тим що були від Сергія Тигіпка по 170грн.
Самі голови штабів кандидатів у президенти кажуть, що планували аби на обласному рівні визначитися з приблизно однаковими сумами своїм представникам у комісіях та окремі штаби кандидатів ці домовленості знехтували.

Автор: www.gazeta.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2010, 16:25 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації