Вхід | Реєстрація

Безробіття йде на спад

Уряд забезпечив зменшення рівня безробіття в Україні в умовах кризи - на цьому наголосила міністр праці та соціальної політики України Людмила Денісова у виступі на міжнародній конференції Всесвітньої Асоціації державних служб зайнятості (WAPES) "Глобальна криза: роль європейських державних служб зайнятості", що проходить у Києві. У роботі конференції беруть участь представники служб зайнятості понад 20 країн світу.
Людмила Денісова повідомила, що протягом 2009 року в усіх регіонах України спостерігалося збільшення чисельності зайнятого населення та зменшення рівня безробіття. За її словами, в Україні у І кварталі 2009 року безробітне населення становило 9,5 відсотка, за І півріччя - 9,1, а за 9 місяців - 8,6. При цьому в країнах Євросоюзу за 9 місяців 2009 року рівень безробіття, порівняно з І півріччям, не змінився і становив 8,8 відсотка.
Урядом України, сказала Л. Денісова, було забезпечено прийняття законодавчих актів, спрямованих на скорочення безробіття, зокрема, йдеться про низку спільних меморандумів між урядом та основними галузями промисловості, а також банківською. Внаслідок підписання меморандумів, уряд надавав підприємствам цих галузей енергоресурси за цінами, нижчими від ринкових, у свою чергу ці підприємства взяли на себе зобов'язання не скорочувати кількість працівників, зазначила міністр.
"У цих галузях не лише не відбулося скорочення, а сталося нарощування кількості працівників, наприклад, у гірничій, металургійній галузях - додатково на 60 тис. робочих місць", - сказала Л. Денісова.
За словами міністра, майже півмільярда гривень було спрямовано на фінансування перепідготовки працівників підприємств, які тимчасово простоювали, а також зарплат тим, хто міг бути звільнений, повідомляє Укрінформ. Говорячи про перспективи ринку праці 2010 року, Л. Денісова зазначила, що міжнародні експерти поліпшили прогнози для України і, за їхніми словами, країна виходитиме з кризи на ринку праці не 3 - 3,5 року, як передбачалося, а 2 - 2,5 року.

Довідково. Станом на 1 січня 2010 року в Україні на обліку в центрах зайнятості перебувало 542,8 тис. громадян. Чисельність громадян, працевлаштованих за направленням служби зайнятості в Україні протягом 2009 року, становила понад 702 тисячі осіб.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2010, 16:38 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації