Вхід | Реєстрація

Епідемія грипу почалася ще в одній області

Епідемія грипу почалася ще в одній області

У Дніпропетровській області епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено в 2,1 рази, оголошена епідемія. Про це поінформував начальник ГУ СЕС України в Дніпропетровській області Андрій Кондратьєв.

«Станом на 25 січня показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 88,14%. Таким чином, епідемічний поріг по області перевищений у 2,1 рази, що свідчить про початок епідемії грипу », - зазначив Кондратьєв.

За його словами, він вніс подання голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченко про введення обмежувальних заходів на території області: призупинення навчального процесу, заборону проведення культурно-масових заходів, посиленні дезінфекційного режиму в лікувальних, оздоровчих, дитячих навчально-виховних закладах, на підприємствах, в транспорті і т.п., повідомляє Укрінформ.

За оперативною інформацією, наданою лікувально-профілактичними закладами області, минулого тижня на грип та ГРВІ захворіли 29,3 тис осіб, що вдвічі більше, ніж тиждень тому (14,4 тис. чоловік). Найбільш інтенсивні перевищення епідпорогу реєструється в містах Кривий Ріг (в 2,4 рази), Першотравенськ (в 2 рази), Новомосковськ (на 92,8%), Павлоград (на 86,3%), Дніпродзержинськ (на 73,5%) , Нікополь (на 62,4%), Жовті Води (на 59,8%); серед сільських територій - в Широківському (в 3,3 рази), Покровському (в 3,1), Межівському (у 3 рази), Нікопольському (в 2,6 рази), Петриківському (в 2,5 рази), Новомосковському (в 2,5 рази), Апостолівському (в 2,4 рази), Дніпропетровському (на 85,1%), Криворізькому (74,4% на), П'ятихатському (на 87,2%), Юр'ївському (на 75,0%) , Верхньодніпровському (на 56,2%) районах.

За даними вірусологічної лабораторії «Дніпропетровського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України», на території Області циркулює вірус грипу А / H1N1 - пандемічний. З початку року цей вірус виділений у 17 хворих.

На сьогоднішній день лабораторного підтвердження летальні випадки від грипу в області не зареєстровані.

У той же час, за інформацією департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради, в самому обласному центрі на сьогодні епідемічний поріг з грипу та ГРВІ не перевищено. За останню добу у Дніпропетровську до лікарів звернулися тисячу триста тридцять три людини, з них близько 700 дорослих і понад 600 дітей у віці до 18 років. Всього в лікарні з ГРВІ за тиждень госпіталізовано 102 людини.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2016, 17:46 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації