Вхід | Реєстрація

Податкова інформує

Громадянин, який отримав доходи у 2009 році від продажу успадкованих або подарованих йому акцій, зобов’язаний до 1 квітня 2010 року подати річну декларацію про дохід до податкової інспекції за місцем проживання
Відповідно до Закону «Про податок з доходів фізичних осіб» визначено порядок оподаткування доходів від здійснення операцій з цінними паперами та корпоративними правами, випущеними в інших, ніж цінні папери, формах, в тому числі акціях. Інвестиційний прибуток розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу окремого інвестиційного активу, та його вартістю, що розраховується виходячи з суми витрат, понесених у зв’язку з придбанням такого активу.
При цьому, інвестиційний актив, подарований платнику податку чи успадкований платником податку, вважається придбаним за нульовою вартістю. Тобто витрати дорівнюють нулю для визначення інвестиційного прибутку. Дохід від продажу акцій оподатковуватиметься за ставкою податку 15 %.
Тому, громадяни, які отримували в 2009 році доходи від продажу успадкованих або подарованих їм акцій, зобов’язані в строк до 1 квітня 2010 року подати до податкового органу за місцем проживання річну податкову декларацію з зазначенням отриманих доходів.

Автор: ГДРІ Тетяна Любовська


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 січня 2010, 11:11 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації