Вхід | Реєстрація

На Полтавщині поліцейські затримали серійного ґвалтівника - сім’янина з двома дітьми

На Полтавщині поліцейські затримали серійного ґвалтівника - сім’янина з двома дітьми

Із заявою про зґвалтування в поліцію звернулася 20-річна дівчина з Глобинського району.

Зі слів заявниці стало відомо, що на початку лютого близько 5-ї години ранку на неї напав і зґвалтував невідомий чоловік.

Для розкриття даного злочину були мобілізовані максимальні сили і засоби як місцевого відділу поліції, так і співробітників карного розшуку з обласного апарату.

«На той момент ми чітко володіли інформацією про вчинення серії подібних злочинів на території як Глобинського, так і сусіднього, Семенівського, районів. Причому почерк злочину був аналогічний. Ми були впевнені, що нам вдалося вийти на слід серійного ґвалтівника. У процесі проведення оперативно-розшукової діяльності підозри співробітників поліції повністю підтвердилися. Після встановлення особи нападника і його місця знаходження, він був затриманий працівниками Глобинського відділу поліції», - повідомив начальник поліції Полтавщини Олег Бех.

Насильником виявився 31-річний житель сусіднього району. Затриманий проживав з дружиною і двома малолітніми дітьми.

У процесі слідчих дій було встановлено, що саме цей чоловік здійснював грабежі та зґвалтування жінок протягом тривалого часу.

Попередньо слідством з’ясовано, що зловмисник вибрав останню жертву рано вранці, коли дівчина поспішала на роботу. Про те, що потрапила в пастку, потерпіла зрозуміла тільки тоді, коли в безлюдному місці чоловік схопив її за шию і наказав мовчати. Погрожуючи жертві фізичною розправою, він задовольнив з нею статеву пристрасть і заволодів наявними у неї коштами.

На даний момент слідством доведено ряд аналогічних зґвалтувань у двох районах Полтавської області. Слідчі дії тривають. Не виключено, що кількість злочинів, здійснених даною особою, може бути набагато більшою.

За даним фактом поліцією розпочато кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 і 3 ст.152 (зґвалтування) і ч.1 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років. Підозрюваному обрано запобіжний захід - утримання під вартою.


Автор: Відділ комунікації ГУНП в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2016, 18:24 | Глобине | Кримінал
1. гість / 16 лютого 2016, 11:29
Зінченко?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації