Вхід | Реєстрація

Костянтин Касай: «Мирити вас — це не моя робота»

Костянтин Касай: «Мирити вас — це не моя робота»

Народний депутат минулого тижня провів зустріч із жителями Нехворощанської громади. Говорили в основному про долю української землі, нехворощанської  лікарні та місцевих доріг. Касай відзначив, що в об’єднаній громаді не вистачає одного — єдності для вирішення тих чи інших завдань.

Теоретично, на зустрічі з народним депутатом люди, які прийшли на неї, мали говорити саме з Касаєм. Але в Нехворощі одним із найбільш активних виступаючих став місцевий голова громади Юрій Мовчан. Йому постійно доводилося відповідати на критичні виступи з боку його опонентів, частина із яких є діючими депутатами Нехворощанської громади. Адже в деяких суто місцевих проблемах Касай не міг швидко зорієнтуватися. І тому на питання, задані нардепу, доводилося відповідати Мовчану.

До речі, Касай дуже швидко помітив, що в Нехворощі немає взаємопорозуміння між владою громади та значною частиною депутатського корпусу. Він зазначив:

— У вас є все для успішного розвитку. Є громада, є територія, є люди, є бюджет, є інфраструктурні об’єкти. Але немає конструктиву, немає порозуміння.

Вислухавши нарікання і водночас пропозиції щодо збереження лікарні та можливого будівництва нового дитсадка, на яке потрібно не менше 50 мільйонів гривень, Касай пообіцяв спеціально приїхати на сесію Нехворощанської громади і спробувати більш ґрунтовно розібратися в місцевих проблемах. І сказав:

— Мирити вас — це не моя робота. А допомагати розвитку — так.

 

Референдум лише щодо продажу землі іноземцям

Друга частина двогодинної розмови нардепа зі своїми виборцями стосувалася майбутнього української землі сільськогосподарського призначення. Адже вже у жовтні-листопаді цього року земля в Україні має стати повноцінним товаром. До цього більше десяти років колишні нардепи вводили і продовжували мораторій на її продаж.

Касай прямо і чесно визнав, що голосував за запропонований законопроект, що започатковує ринковий рух землі. І збирається голосувати й далі. Щоправда, зазначив, що є прихильником продажу не більше 500 гектарів «у одні руки».

Із залу прозвучало вельми популярне зараз запитання щодо референдуму про дозвіл чи заборону продажу земель сільськогосподарського призначення. Мовляв, Президент Зеленський та правляча партія «Слуга народу» мали б запитати в самого народу, як він ставиться до цього питання. А зробити це можна лише в ході референдуму. На що Касай нагадав:

— А коли вводили і продовжували мораторій на продаж землі, то чи в людей щось запитували? Ні. І таким чином позбавили їх права розпоряджатися своєю власністю.

На думку Костянтина Касая, референдум можна провести лише щодо дозволу продажу землі іноземцям.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 січня 2020, 15:42 | Кобеляки | Політика


1. orakul / 1 лютого 2020, 10:32
"А коли вводили і продовжували мораторій на продаж землі, то чи в людей щось запитували? Ні. І таким чином позбавили їх права розпоряджатися своєю власністю."

Ти диви який він розумний. Ще крутіший від Вітка. А він що, не поніма різниці між мараторієм і продажею? Мараторій захищав землю, хоч і обмежував права деяких власників, які хотіли її позбутися. Є різниця між купокою власників паїв і народом. А депутат настільки тупий, що цього не розумі? Чи може дуже хитрий, чи продажній? Земля - власність усього народу України, а не лише тих, у кого паї. І увесь народ повинен вирішувати її долю, а не купка підорів в прямому смислі слова. Кажуть у новому складі Ради їх майже половина, це не говорячи про уряд. Тута, кому цікаво, є інхва про нового слугу народу ізраілевого. Тільки не треба мені тут щось приписувати. Підіть на похорони і почуєте як піп співає про упокоєння праху в землі ізраілевій. Та й інші молитви подібні. Колись таке співали навіть при відкриті памятника якимсь козакам біля другої школи. Продеріть очі і помийте вуха і буде вам третє око. Посилання на bastion.tv
2. Ltava / 1 лютого 2020, 11:16
1.orakul
«А він що, не поніма різниці між мараторієм і продажею? »


В се він розуміє :(( Його і тримають щоб пропихувати закони про розпродаж України:((
3. микола козак / 1 лютого 2020, 11:25
А взагалі є Конституція України , де чорним по білому напмисано , що приватна власність є недоторканою і громадянин вправі розпоряджатися своєю власністю.А Конституція має пріоритет над придуркуватими законами.І продавати , чи не продавати -вирішено в Конституції.Друга справа визначити порядок продажу , сплату податків , продаж іноземцям , -це якраз потрібно визначитми законами - все решта від лукавого.
4. Ltava / 1 лютого 2020, 11:34
3.микола козак
«А взагалі є Конституція України»


Де де вона є? Десь на гвіздку у владному нужнику :((
5. orakul / 1 лютого 2020, 18:42
3.микола козак
«А взагалі є Конституція України , де чорним по білому напмисано , що приватна власність є недоторканою і громадянин вправі розпоряджатися своєю власністю»

Та так таки чорним по білому й написано. На паркані теж написано. Й те що пишуть на паркані іноді бува правдивішим чим написане в Конституції.

Але бог з ним, з парканом. Читаємо Конституцію.
Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.
Кожний громадянин має право користуватися природними об’єктами права власності народу відповідно до закону.
Власність зобов’язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.
Держава забезпечує захист прав усіх суб’єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки. Усі суб’єкти права власності рівні перед законом.
Стаття 14. Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.
Право власності на землю гарантується. Це право набувається і реалізується громадянами, юридичними особами та державою виключно відповідно до закону.
6. orakul / 1 лютого 2020, 18:51
А тепер спробуємо тлумачити. Воно то краще було б рабина запросити, але спробуємо самі.
Розпоряжатися власністю можна не так як кому придумається.
"Власність зобов’язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству."
То якщо всі продадуть землю інопланетянам, це на шкоду суспільству чи ні?
Крім того, земля - це не корова, не велисипед, і не євробляха. "Стаття 14. Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави."
Крім того. "Ст. 13. Земля, її надра, атмосферне повітря,.... є об’єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією."
Тобто формально оті підри, якщо вже їх вибрали, можуть від імені народу продати народне багатство. Але....поскільки земля більше не виробляється, то чому не запитати народ чи він таки дійсно хоче своєї смерті? Запитати, хоча б тому, щоб потім отой народ який вже спродав заводи, не прийшов колись до благополуного Касая і не спитав - де земля, бля? Так же можна й на вила потрапити. Ну й навіщо це йому, чи кому іншому.
7. orakul / 1 лютого 2020, 19:04
Хіба життя чи історія нічому не вчить? Українців - не вчить. А нормальна людина повинна б знати з історії, що захопивши все і вся, касаї стануть хазяям землі не потрібні, так як і усі українці. От тоді-то хазяї і покажуть розлюченій і голодній бидломасі на винних, на тих, хто голосував. Рабинович не голосуватиме "за", він голосуватиме "проти".
Ну іще можна згадати, що земля ... "є об’єктами права власності Українського народу". Треба так розуміти, що усього народу, не богообраних, і не власників паїв, а усього народу. Тож мельчают фраєра і вори. "Япончик Мишка тоже был бандит, Но скольько в нем печати благодства". Красти треба елегантно. Так як украли заводи. Тоді ще з народом рахувалися і усім роздали папірці, які народ віддав, чи продав чи викинув. І не треба тут умнікам писати, що папірці отримали лише ті, хто працював на заводах, а папірці на землю - ті, хто працював у колгоспі, і крапка. Не крапка. У Конституці не було сказано, що заводи власність усього народу, і що заводи "є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави."
8. orakul / 1 лютого 2020, 19:20
Цікаво інше. Бидломаса розсуждає про демократію, і тут же чомусь не хоче рехверендуму. Та це ж ази демократії і її апохвеоз. І хіба не очевидно, що влада рехверндуму не хоче, бо зна його результат. Тобто, влада наперід зна, що більшість наріду буде проти продажі землі і всіляко ухиляється від його проведення. Нічого не нагадує? Мені нагадує вектор в ЕС і НАТО. Тоді теж влада замість наріду вирішила йти.... лучше б вона нах пішла. Результат - розкол країни і громадянська війна, на якій вони трішки підлатались. Що буде цей раз - подивимось. Ну якщо тут хтось вміє вангувати то напишіть. Скоріше за все, це нікому не потрібне пришелепувате але поки що державне утворення, з таким же пришелепуватим нарідом тупо знищать і приберуть з карти. Отоді повдягаєте свої шаровари й ходитемити з бандурами попід тином. Може хтось щось і дасть на пропітаніє. На лікування вже побираєтесь, будете ще й на сухарі побиратись.
9. Rety / 1 лютого 2020, 19:54
7.orakul
«Рабинович не голосуватиме "за", він голосуватиме "проти".»

Йди в п&зду сєпар вонючий
10. микола козак / 1 лютого 2020, 20:19
6.orakul
« Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству."
То якщо всі продадуть землю іноплан»

А ніхто землі і не продає , продається право власності , бо землю пепретягнути десь в інше місце неможливо.А право власності вже багатьма продано за пляшку горілки , як і ваучери.
11. orakul / 1 лютого 2020, 20:48
10.микола козак
«продається право власності , бо землю пепретягнути десь в інше місце неможливо.А право власності вже багатьма продано за пляшку горілки , як і ваучери. »

Та так таки й не можливо. А хіба Гітлер не вивозив землю вагонами. Та шо Гітлер. Мені один розповідав, що йому розповідала знайома, в якої дочка в Емірати заміж вийшла. Так от її зять вже балакав, як би через неї землі купити. Вона щиро здивувалася, тіпа, навіщо тобі та земля? Ти ж, мовляв, на ній не робитемиш і з батраками голову не морочитемеш. І вгадай, що він їй сказав? Він сказав: Я ЇЇ ВИВЕЗУ ПАРОПЛАВОМ.
А щодо популярної лапші, що все продано за бутилку, по підставних документах, через оформлення спадщини і т.п. Так то по-перше мізер, а по друге - все, що не законно, можна поправити. А от коли все буде по закону, то тоді вже звиняйте.
Так отож, і країни ніхто не продавав, продали право власності на Україну. А тепер дивуються, чому тут ніхто не потрібен. Та тому, що не потрібен ніхто, потрібна земля, яка дісталась із населенням. Що тепер треба з населеням зробити? Вгадай з трьох раз. Про це навіть в Біблії сказано: «А в городах сих народов, которых Господь, Бог твой, дает тебе во владение, не оставляй в живых ни одной души». (Второзак. 20:16) Не віриш писанію, то ось і так кажуть. Посилання на www.youtube.com

Змінено 03.02.2020, 12:21
12. orakul / 1 лютого 2020, 20:55
9.Rety
«Йди в п&зду сєпар вонючий »

А де твоє СУГС? Ти мабуть і пишеш в шароварах? І чого ти Рабиновичу не віриш, антисеміт, чи що? Рабинович потім буде Героєм України, бо він же був проти. Правда України тоді не буде. Посилання на www.youtube.com
13. Rety / 1 лютого 2020, 21:54
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
12.orakul
« І чого ти Рабиновичу не віриш, антисеміт, чи що? Рабинович потім буде Героєм України, бо він же був проти.»

Продажу землі бути, так що твій рабожопий хай рот прикриває, накрав землі собі під@р, а тепер боїться продажі чмо сєпарське.
14. микола козак / 2 лютого 2020, 11:29
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
11.orakul
«
Та так таки й не можливо. А хіба Гітлер не вивозив землю вагонами.»

Коли так мислити , то зараз ОНУР вивозить незаконно глину і пісок.Та справа і не в тім , і я не висловлювався за продаж землі , я більший прихильник аренди , але нам не дадуть цього вирішувати , поскільки Україна перетворена в колонію.Я висловлювався просто за дотримання Конституції України і її законів .Коли в Конституції передбачено моє право вільно розпоряджатися своєю власністю , то чому якийсь придурок може придумувати дурнуваті закони , щоб позбавити мене мого права?????
15. orakul / 2 лютого 2020, 14:56
13.Rety
«Продажу землі бути,»

Ясно, що бути. 30 років до цього самовбивства нарід готували. Тільки чому ти так радієш? Ти що, з Єрусалиму?
16. orakul / 2 лютого 2020, 15:07
14.микола козак
«
Коли так мислити , то зараз ОНУР вивозить незаконно глину і пісок»

Він же не десь вивозить, а під дорогу висипає. Та й на глині і піску соняшник, чо що там, не ростиме.
14.микола козак
«але нам не дадуть цього вирішувати , поскільки Україна перетворена в колонію»

Канєшно не дадуть. Колонія, вона і в Ахриці колонія. А як свідомі на майдані розпинались: якщо щось буде не по нашому, то ми владу поміняємо, і мінятимемо хоч щодня, доки не буде по нашому. Та й де вони. Селена, бідолаха, мабуть в ляхів горшки миє. Один Славко тут лишився. Щось з газовиками воює. Хай воює, воно від цього хоч якась користь буде, хоч нерви їм потріпа.
14.микола козак
« в Конституції передбачено моє право вільно розпоряджатися своєю власністю »

Та в ній багато чого передбачено, наприклад, безкоштовна медицина. А воно, сам Коробейник з миру по нитці собі збирав. Ну він хоч щось зібрав, а попід магазинами стоять жіночки просят на хвору дитину, та мабуть безтолку. От в СРСР діти збирали макулатуру, металобрухт, а на ліки ніхто ніколи не збирав. Так та кажуть совок, зараз краще. Зараз свобода. Яка, блін, свобода. "Від своїх цепей"? Так ні, «цепі» тепер гарні, не лише «цепі» а й ошийники.
17. orakul / 2 лютого 2020, 15:30
Товариш Сталін так про свободу говорив "Мне трудно представить себе, какая может быть «личная свобода» у безработного, который ходит голодным и не находит применения своего труда. Настоящая свобода имеется только там, где уничтожена эксплуатация, где нет угнетения одних людей другими, где нет безработицы и нищенства, где человек не дрожит за то, что завтра может потерять работу, жилище, хлеб. Только в таком обществе возможна настоящая, а не бумажная, личная и всякая другая свобода."
А тепер у нас свобода здохнути з голоду, свобода померти без ліків... Які там у нас ще свободи? Да, свободи продати землю по хвакту нема, хоча вона і проголошена. Земля, то особливий товар. От цікаво почитати, що тіпа Бог Мойсея навчав на горі Сінайській
" Землю не должно продавать навсегда, ибо Моя земля: вы пришельцы и поселенцы у Меня;" (Левит. 25:23)
"по всей земле владения вашего дозволяйте выкуп земли." ((Левит. 25:23)
Треба так розуміти, що Бог озадачив свій обраний народ викупляти землю у лошар. Ну вони це й роблять. Бо йому й присягали. А треба, щоб було так: якщо комусь хочеться, чи край потрібно продати землю по нужді, то її щоб можна було викупити в державну власність. І тоді б і вівці були цілі і вовки ситі. і по Конституції все. Так ні, змлю по писанню повиннен скупити божий народ, і берегти її тіпа для бога. А проти Бога не попреш. Тут і всі попи криком закричать. Є закон, вище нього Конституція, а ще вище Писаніє. Ну тіпа тоже закон, тільки Мойсея. Бог на Сінаї дав. Скрижалі правда Мойсей побив і хрен зна, що там було написано, але попи свідчать, що так як у писанні, так і в скрижалях було. Які тільки великі укри дикуни. І це в 21 столітті від обрізання їхнього господа, чи господіна. Посилання на focus.ua

Змінено 03.02.2020, 12:20
18. Rety / 2 лютого 2020, 16:44
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
15.orakul
«30 років до цього самовбивства нарід готували.»

Знімуть мараторій з продажу землі, це означає що ти можеш продати свою землю за хароші гроші а не здавати в оренду за копійки на 49 років. Можеш і не продавати воля твоя. За кордоном давним-давно вже продаж землі і люди живуть нормально і в х#й не торохтять
19. alist / 2 лютого 2020, 23:11
Коротко, Касай приїхав, сказав, що на місцевих йому н..ти і начхати. І землю продаватимуть і думка бидла його особисто і «слуг» взагалі, не цікавить. Після чого отчалив назад "представляти народ" і "рубити бабло".

Змінено 02.02.2020, 23:39
20. Fed654Frumos / 3 лютого 2020, 06:50
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Ну так самі ж,сука,голосували за цих кончених,надивившись комедій на 1+1!!!!Які тепер питання????
21. orakul / 3 лютого 2020, 11:26
19.alist
« Після чого отчалив назад »

"Сел в свою карету и уехал в Питер". Так колись було. А тепер - в Київ чи на Мальдіви.

Змінено 03.02.2020, 11:27
22. orakul / 3 лютого 2020, 11:45
18.Rety
«Знімуть мараторій з продажу землі, це означає що ти можеш продати свою землю за хароші гроші »

Та ти нездравий, що з тобою балакати. Як тільки продадуть землю, ти за ті свої "хароші гроші" хоча б коробку сірників купив. Хто не сліпий бачить, як до цього вже готуються. Вже 5 копійок не ходить, вже гривні поробили як копійки, вже тисячну купюру випустили, як і належить, із зіркою Давида. Мрій далі. Ви вже на майдані мріяли.
18.Rety
«а не здавати в оренду за копійки»

Здавай за бакси. Тобі ж ринок зробили, ну тіпа ринкову економіку про яку мріяв.
18.Rety
«Можеш і не продавати воля твоя.»

Та тоді тебе ніхто не питатиме. За борги чи за кредити даром заберуть. Навіть у пузатих хвермерів заберуть. І то буде найприкольніше, бо зараз вони жмуться навіть свою газету якусь випустити для захисту себе ж. А от на братовбивчу війну розкошелюються. Це шоб ще і Донецьку землю продати. Мріют, блін.
18.Rety
« За кордоном давним-давно вже продаж землі і люди живуть нормально»

А ти був за тим кородоном, чи то тобі по беніному телеканалу сказали? "Нигде в мире следование советам МВФ и Мирового банка не приводило к улучшениям" Ось почитай, якщо вмієш. І таких статей сотні. Посилання на blogger.com.ua

Змінено 03.02.2020, 12:23
23. orakul / 3 лютого 2020, 11:47
18.Rety
«
Знімуть мараторій»

Радує те, що тобі три дизлайки поставили. Значить ще не всі розуму лишились. Ось тобі ще про Аргентіну. Посилання на www.derevo.info
24. Beri Mor / 3 лютого 2020, 12:07
23.orakul
«Ось тобі ще про Аргентіну. »

Ти думаєш воно чуло таку назву?Такі взагалі вважають так,як казав незабутній О.Бендер ""...последний город-это Шепетовка,о которую разбиваются волны Атлантического океана"".
25. orakul / 3 лютого 2020, 12:14
20.Fed654Frumos
«голосували за цих кончених,надивившись комедій на 1+1!!!!Які тепер питання????»

Та ще й як голосували. Один з поперед одного бігли та чергу займали. А вже як молодняк радів, ось як стане Зельц, як приведе нову команду молодих рехворматорів, отоді заживемо. Досить якихось там совкових азірових і петіних базаркомів. Пора вже новому поколінню владу давати. Ну, дали. І це ще воно не зовсім молоде, воно вже підстаркувате. А от як зовсім нове прийде, ото вже заживем. Воно, те, ще новіше покоління вже 2х2 не помножить, та й в школі цього вже не вимагають. Воно вже російську мову не вчить, нафіг вона, воно тепер зна англійську, на там тіпа "how much" чи "how much money" і "Wow". І цих слів їм досить. Елочка Щукіна в порівнянні з ними - прохвесор. Воно, блін, вже без смартхвону дорогу до свого двору не знайде. Зате в економіці воно все зна, бо воно в тирнеті бачило як інші живут. Секрет успіху простий - все продати і набрати кредитів, бо так в гейропі. Накупити смартхвонів і жизнь вдалась. Вже по новому законі вчителем в школі можна працювати без педагогічної освіти. Клас! Тепер будь який дегенерат може навчати собі подібних як стати дегенератом. Ну це вАще-то логічно. Правильний закон. Да, а з отого Вау їм пінчуки вже цілі виставки проводять. «Моя країна Вау, і я Вау!». Посилання на studway.com.ua
26. микола козак / 3 лютого 2020, 14:38
Мене здивував адмін ,коли закриває коментар , де я назвав придурком того , хто придумує придуркуваті закони.Це не є ненормативною лексикою , звичайні українські слова , які відповідають рівню нинішньої влади.
27. Beri Mor / 3 лютого 2020, 14:57
26.микола козак
«звичайні українські слова , які відповідають рівню нинішньої влади.»

Звичайні українські слова для цих упирів,які творять такий геноцид українського народу якраз аж ніяк не підходять.
28. Rety / 3 лютого 2020, 20:42
22.orakul
«Ось почитай, якщо вмієш. І таких статей сотні. Посилання на blogger.com.ua/
»

Засунь собі в очко ті посилання, кумуняка
29. Ltava / 3 лютого 2020, 21:26
Шкода що ми обираємо не Дмитра Файзулліна :((((((Посилання на exo.in.ua

Змінено 03.02.2020, 21:28
30. orakul / 3 лютого 2020, 22:55


Змінено 03.02.2020, 22:56
31. orakul / 3 лютого 2020, 22:59
28.Rety
«кумуняка »

Посилання на pbs.twimg.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації