Вхід | Реєстрація

Полтавщина підписала меморандум про співпрацю з «Укроборонпромом»

Полтавщина підписала меморандум про співпрацю з «Укроборонпромом»

19 лютого голова Полтавської ОДА Валерій Головко та генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов підписали Меморандум про розширення співпраці у рамках виконання державного оборонного замовлення та програм соціально-економічного розвитку. Йдеться про розміщення замовлень для вітчизняного військово-промислового комплексу на українських промислових підприємствах у рамках програми імпортозаміщення. Насамперед заміни російських комплектуючих до військової техніки на вітчизняні, а також виробництво сучасних зразків техніки, зброї, військового спорядження.

— Підписання меморандуму — це лише перший крок серйозної і довготривалої співпраці з державним концерном «Укроборонпром», — наголосив голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко, котрий повернувся з відрядження до столиці раніше, щоб підписати меморандум. — Ми доклали чимало зусиль, щоб отримати державну підтримку промислового потенціалу Полтавської області. І це дійсно патріотична позиція генерального директора, коли потужний державний концерн не закуповує техніку і комплектуючі за кордоном, а розміщає свої замовлення  на вітчизняних підприємствах.

Під час підписання меморандуму генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов зауважив, що військово-промисловий комплекс має стати локомотивом відродження української промисловості, і полтавської зокрема. Тим більше, що на Полтавщину «Укроборонпром» прийшов як інвестор, готовий вкладати кошти і забезпечувати роботою промислові підприємства.

— Ми готові співпрацювати із підприємствами будь-якої форми власності — приватними, комунальними, державними, акціонерними. Працюємо без посередників, відкрито і прозоро. Головна вимога — якісне і швидке виконання замовлення, — зауважив генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов. — Зараз ми готові закуповувати майже 10 тисяч найменувань продукції. Сьогодні встигли подивитися два полтавські заводи — автоагрегатний та машинобудівний. Підприємства мають серйозний потенціал, хороші виробничі потужності, необхідне обладнання і висококласних спеціалістів.

Представники «Укроборонпрому» залишили в Департаменті економіки кілька каталогів з переліком продукції, яку вони можуть замовити полтавським промисловим підприємствам. Окрім того, за Полтавською областю закріплено представників концерну, які будуть напряму контактувати з директорами підприємств. Голова ОДА Валерій Головко також запропонував найближчим часом  провести у Кременчуці, де зосереджена левова частка промислових підприємств області, круглий стіл. На нього запросять всі промислові підприємства та представників «Укроборонпрому», аби розпочати практичну реалізацію мемоарндуму.


Автор: Надія Діденко, прес-секретар голови Полтавської облдержадміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2016, 16:47 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації