Вхід | Реєстрація

Система PROZORRO – в обласній раді

Система PROZORRO – в обласній раді

Усі закупівлі для апарату Полтавської обласної ради будуть відбуватись за системою "PROZORRO". Відповідне розпорядження підписав голова обласної ради Олександр Біленький.

Серед органів влади ми одними з перших впроваджуємо у області таку ініціативу. Я переконаний, що лише через цивілізований контроль за витратами і використанням бюджетних коштів можна побудувати продуктивний соціальний діалог з громадськістю. Та найголовніше – система електронних закупівель допоможе викорінити корупцію та обмежити будь-які її прояви,  -  сказав Олександр Біленький.

Впровадження системи "PROZORRO" – це ще один крок до електронного документообігу, яке у свою чергу дозволить зекономити чималі кошти – переконаний заступник голови обласної ради Анатолій Ханко.

За два місяці моєї роботи у обласній раді у мене накопилося кілограмів 20 макулатури. Я її збираю, і виручені кошти будуть направлені на потреби бійців АТО. Зрозуміло, що це копійки. А от економія за рахунок системи електронного документообігу дозволила б спрямувати на ці потреби значно більші кошти, – сказав заступник голови обласної ради.

На Полтавщині до системи електронних закупівель вже приєдналися низка поважних організацій. Серед них – Полтавська обласна лікарня імені М.В. Скліфосовського,  КП "Полтаватеплоенерго", Полтавське обласне патологоанатомічне бюро,  Миргородський спеціалізований санаторій "Слава", Полтавський обласний онкологічний диспансер, Виконавчий комітет Октябрської районної ради м.Полтави.

Позитивні результати системи "PROZORRO" вже є. Так, минулого року Полтавський обласний онкодиспансер закуповував препарати для хіміотерапії. Відкриті, прозорі торги, дозволили зекономити понад 66 тисяч гривень бюджетних коштів. При цьому сама процедура закупівель тривала 10 днів.

Крім зекономлених коштів, ще однією перевагою системи – є кількість тендерних пропозицій. Якщо за системою державних закупівель це у середньому півтори пропозиції за лот, то у системі "PROZORRO" – цей коефіцієнт складає 4 пропозиції, - пояснює експерт Юрій Нестуля.


Автор: Прес-служба обласної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2016, 12:42 | Полтавщина | Суспільство
1. Антон / 25 лютого 2016, 14:38
Ну що ж пані Шевченко, пан Кішінський, Копелець та решта панів голов селищих рад, ваш хід. Покажіть - ви за відкритість та економію державних (тобто людських) коштів, чи за откати, кулуарні домовленостіт та роздачу тендерів друзям та родичам. Хто буде перший в нашому районі? (і чи буде взагалі)
2. Коментатор / 25 лютого 2016, 17:54
Ау, миздобули!!! Що за непорядок. "Николай Васильевич Склифосовский (25 марта [6 апреля] 1836 — 30 ноября [13 декабря] 1904) — заслуженный российский профессор, директор Императорского клинического института великой княгини Елены Павловны в Санкт-Петербурге, автор трудов по военно-полевой хирургии брюшной полости." Служака тюрми народів. Чого бирку не здерли з лікарні? Чи ви тільки на георгієвські стрічки гавкаєте?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації