Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькій ЦРЛ скоротять частину персоналу та ліжок

У Кобеляцькій ЦРЛ скоротять частину персоналу та ліжок

31 березня під головуванням Дмитра Омеляненка у залі засідань Кобеляцької центральної районної лікарні відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення.

Особливої гостроти набуло обговорення першого питання порядку денного про визначення планових показників скорочення лікарняних ліжок Кобеляцької центральної районної лікарні. Як поінформував її очільник Володимир Казирод, Департамент охорони здоров'я Полтавської облдержадміністрації своїм листом прохає провести розрахунки потреби у стаціонарних лікарняних ліжках, відповідно до нормативу та кількості стаціонарних ліжок, що потрібно оптимізувати, за затвердженою наказом Міністерства охорони здоров'я України методикою щодо забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення, з метою забезпечення виконання чинної постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року № 1024.  

При цьому в кількість стаціонарних ліжок, що функціонували на адміністративній території станом на 1 січня 2016 року, мають бути включені ліжка, використані в 2015 році кожним містом та районом в усіх разом взятих обласних закладах, крім протитуберкульозних. Тобто, приведення ліжкового фонду до вимог законодавства, повинне проходити як в напрямку оптимізації стаціонарних ліжок кожного закладу вторинного рівня, так і визначення обґрунтованості госпіталізації пацієнтів до закладів, де надається третинна (високоспеціалізована) медична допомога.

Підсумком цієї роботи має бути досягнення граничного нормативу забезпечення стаціонарними ліжками до кінця поточного року у розрахунку на 10 тисяч населення не більше, як 60 ліжок.

Доповідач наголосив, що планування такої роботи пропонується розписати помісячно з відповідними фінансовими розрахунками, затвердити погоджені органами місцевого самоврядування плани, та подати до 05 квітня поточного року. Перший звіт пропонується подати до 1 травня за І квартал та квітень місяць 2016 року.

За словами Володимира Казирода, 25 років тому лікувальні заклади району налічували 890 ліжок, з часу реформування після 2013 року у Кобеляцькій центральній районній лікарні залишилося 265, з них по 20 – у Білицькому та Світлогірському медичних закладах. Виходячи з розрахунків, на сьогоднішній день необхідно скоротити 119 стаціонарних лікарняних ліжка. Таку їх кількість оптимізувати не має змоги. Максимум – 55 ліжко-місць. У планах - скоротити у хірургічному,  гінекологічному,  травматологічному відділеннях по 10 ліжок. Буде створено єдиний хірургічний блок, куди ввійдуть також 5 ЛОР - ліжок, і складатиме він 60 ліжко-місць.

Найболючіше питання – скорочення медичного персоналу. В інших районах таке реформування вже проходить на протязі двох років, що не так болісно відобразилося і на колективі, і на роботі.

Другим етапом заплановано оптимізувати ліжка у терапевтичному відділенні, яке налічує їх 50, залишиться 40; неврологічне відділення налічує 25, залишиться 20; інфекційне та дитяче відділення скоротяться на 5. Про скорочення ліжок у Світлогірській лікарні мова поки що не йде.

Володимир Олексійович підкреслив, що якщо не робити ніяких кроків по оптимізації ліжкового фонду, то на фінансування пустих ліжок, немає чого надіятися.

Далі депутати заслухали інформацію головного лікаря Кобеляцької ЦРЛ Володимира Казирода щодо результатів проведення Державною фінансовою інспекцією в Полтавській області планової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Кобеляцької центральної районної лікарні за період з 1.07.2013 по 31.01.2016 року. Очільнику лікувальної установи направлено вимоги по усуненню виявлених ревізією порушень, та запропоновано розглянути питання про притягнення винних осіб до дисциплінарної та матеріальної відповідальності. Держфінінспекцією в Полтавській області прийнято рішення про зупинення операцій з бюджетними коштами на рахунку лікарні, відкритому в органах Державної казначейської служби. Про результати ревізії проінформовано відповідні правоохоронні органи. Інформацію про вжиті заходи з усунення порушень та недоліків запропоновано надати до 20 квітня поточного року. У разі невиконання вимог, орган державного фінансового контролю ініціюватиме розгляд питання про відповідність займаній посаді керівника лікувальної установи та розірвання з ним контракту.

У результаті обговорення, постійна комісія районної ради вирішила інформацію Держфінінспекції в Полтавській області щодо порушень, виявлених в період ревізії, внести на розгляд сесії районної ради для прийняття відповідного рішення.   

У ході засідання депутат районної ради Володимир Деменко також підняв питання щодо продовження терміну роботи пересувного обласного флюорографа у населених пунктах Озерської сільської ради.

Насамкінець Володимир Казирод повідомив присутніх про отримання лікарнею ліцензії на придбання та використання наркотичних засобів, що викликало в останній час певні труднощі та занепокоєння.


 


Автор: Кобеляцька районна рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2016, 01:28 | Кобеляки | Суспільство
1. Студентка / 5 квітня 2016, 20:51
Докерувався Казирод.Скоро й лІкарню закриють
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації