Вхід | Реєстрація

Галузь охорони здоров'я останнім часом почала зазнавати комп'ютерних змін

Робочі місця медиків починають комп'ютеризувати, для обстеження пацієнта закуповуються нові апарати. Нині, розповідають фахівці, Уряд хоче запропонувати новий законопроект, аби покращити медичне обслуговування населення.
Після складного з фінансової точки зору 2009 року напередодні нового року медики, які змушені були брати відпустки чи працювати у період епідемії грипу, отримали додаткову субвенцію від держви. Проте на цьому вирішення основних фінансових питань галузі не завершується, говорять фахівці.
Сергій Гершкович, голова депутатської комісії з питань соц. захисту населення, охорони здоров’я, материнства і дитинства:
- Вже сьогодні Урядом надана низка законів, основним з яких є закон, який найближчим часом розглядатиметься в парламенті, це закон про загальнодержавне обов'язкове медичне страхування.
Люди, працездатне населення, вони повинні у вигляді страхових внесків сплачувати ті витрати, які можуть виникнути у них у випадку хвороби.
Якщо закон приймуть, у випадку хвороби додатково платити за ті чи інші діагностичні процедури не потрібно буде, пояснює Сергій Гершкович.
Сергій Гершкович, голова депутатської комісії з питань соц. захисту населення, охорони здоров’я, материнства і дитинства:
- Я повністю впевнений, що ці видатки, які буде нести кожна сім'я на здоров'я, вони в середньому будуть нижчі, ніж ті гроші, які зараз, на жаль, сплачує населення, звертаючись за медичною допомогою.
В цьому випадку будуть діяти чіткі фінансові умови при взаємодії пацієнта та лікаря. Вони будуть офіційно затверджені і контрольовані. Відповідальність за внесок буде нести страхова каса.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2010, 15:36 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації