Вхід | Реєстрація

Обережно, шахраї!

Обережно, шахраї!

На сьогоднішній час кіберзлочинність набирає свої оберти.

— Кожного року кількість злочинів у сфері шахрайства із застосування ІТ-технологій зростає, — прокоментував начальник Кобеляцького відділу поліції Володимир Федан. 

За перший квартал 2016 року в Кобеляцькому відділі поліції зареєстровано 17 фактів шахрайських дій відносно громадян, з них 14 через Інтернет-сайти та соціальні мережі.

Для довідки: шахрайство – це заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою.

Найчастіше зловмисники вчиняють шахрайство у такий спосіб - дізнаються реквізити банківських карток, представившись працівником банку, клієнтом якого особа є. 

Наведемо приклад найбільш розповсюдженої ситуації:
- Вас турбує начальник служби безпеки ПриватБанк. Мене звуть Василь Петрович. Ви маєте час приділили мені кілька хвилин?
- Так.
- Повідомляємо Вас, що у зв’язку з нестабільною ситуацією в країні картки нашого банку можуть бути анульовані чи заблоковані. Для того щоб цього не відбулося необхідно встановити рівень безпеки.

Після почутого довірливі громадяни з легкість надають шахраям інформацію щодо особистих даних та стають жертвами зловмисників. 

Є інших спосіб шахрайства: продаж неіснуючого товару на 20-30% нижче від ринкової ціни. Зловмисники змінюють лише назву доменного імені, а інтерфейс і опис товару відповідає оригінальному магазину. Покупців зваблює ціна, домовляють про купівлю і перераховують одні всю суму, інші предоплату, але товар як такий не отримують.

Керівництво Кобеляцького відділу поліції звертається до мешканців Кобеляцького району з проханням бути пильними при купівлі того чи іншого товару через Інтернет та соціальні мережі. При купівлі товару через Інтернет користуєтеся послугою накладений платіж.
У разі якщо Вам телефонують представники банку, не поспішайте надавати їм інформацію, яка стосується банківських реквізитів, карток. Впевніться у законності телефонних дзвінків, звернувшись до банку з запитом стосовно осіб, які Вам телефонували. Не надавайте номери карток, PIN-код чи ключові слова по телефону.


 


Автор: Кобеляцький відділ поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 квітня 2016, 13:29 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації