Вхід | Реєстрація

Охорона атмосферного повітря важливий напрямок в екології

Охорона атмосферного повітря важливий напрямок в екології

Перший заступник директора Полтавської обласної благодійної організації «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» Андрій Олєйніков повідомив, що асоціація розпочинає інформаційний проект „Екологія та здоров’я людини” метою якого є інформування населення міста Полтава з основними, пріоритетними еколого-медичними аспектами сьогодення.

Охорона атмосферного повітря є одним із важливих природоохоронних напрямків, який включає в себе низку профілактичних, екологічних заходів, а саме:

1. Організація виробництва, установлення та реконструкція обладнання  для  очищення  газопилового  потоку  від  забруднюючих речовин  хімічного  та  біологічного походження,  що викидаються в атмосферне  повітря,  та  зниження  рівня  впливу  фізичних  і біологічних факторів на атмосферне  повітря; 

2. Розроблення технології, організація виробництва та  застосування  матеріалів, використання  методів та впровадження технологій,  що забезпечують запобігання виникненню, зниження рівня впливу чи усунення факторів забруднення  атмосферного повітря.

3.  Будівництво  дослідних  та дослідно-промислових установок для розроблення методів очищення газів,  що відводяться від джерел шкідливих викидів в атмосферу.

4. Розроблення та виготовлення систем і приладів контролю та оснащення ними стаціонарних джерел  викидів  шкідливих  речовин  в атмосферу  та  пунктів  контролю  і  спостереження за забрудненням атмосферного повітря.

5. Спорудження і оснащення контрольно-регулювальних  пунктів для  перевірки  і  зниження  токсичності  відпрацьованих  газів транспортних засобів.

6. Розроблення,  організація  виробництва  пристроїв  для очищення  відпрацьованих  газів  двигунів  та  оснащення  ними транспортних  засобів.

7. Проведення робіт з інвентаризації джерелзабруднення навколишнього природного середовища.

Андрій Олєйніков – фахівець з природоохоронної економіки, економіст-менеджер, магістр з управління проектами вважає, що  ефективне проведення природоохоронних заходів з охорони атмосферного повітря покращить екологічний стан Полтави, що вплине на зниження хвороб серед населення (шкірні ураження, інфікування слизових оболонок, алергічні реакції, пониження імунітету організму, онкологічні захворювання та ін.).

Основними забруднювачами атмосферного повітря в Полтаві є: транспорт, котельні, промислові підприємства, а також постійне паління сміттєзвалища в с.Макухівка, шкідливий дим та сморід від якого розповсюджується переважно по всьому Ленінському району міста Полтава. Особливої шкоди цей «дим» спричиняє маленьким дітям, людям, які хворіють на бронхіальну астму, серцево-судинними захворюваннями та алергією, це також погано впливає на самопочуття здорових людей.

У місті Полтава треба сформувати повний пооб’єктний перелік прородоохоронних заходів зохорони атмосферного повітря та активно залучати до їх реалізації кошти місцевого та державного бюджетів, спонсорські кошти й гранти.


Автор: Андрій Олєйніков, Перший заступник директора Полтавської обласної благодійної організації «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 квітня 2016, 14:52 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації