Вхід | Реєстрація

Досвід вирішення актуальних проблем або секрети якісних доріг - для полтавців

Досвід вирішення актуальних проблем або секрети якісних доріг - для полтавців

Під час третього дня навчань з питань реформи самоуправління в Німеччині учасники делегації з Полтавщини познайомились з досвідом вирішення проблеми якості доріг. У місті Кьольбе відбулась зустріч з членами професійної асоціації " Комунальний будівельний майданчик ", яка опікується, зокрема, і дорогами у місцевій громаді. Підприємство обслуговує три громади з населенням 22 тисячі 474 особи. На ньому працює 30 фахівців, які обслуговують 208 кілометрів автошляхів, 36 кілометрів велодоріжок і 100 кілометрів тротуарів.

— Вражає ретельність, з якою тут підходять до справи. Обліковано усі дерева, цвинтарі, ігрові майданчики, дощові стоки та багато інших об'єктів. Саме підприємство працює виключно на благо громади - не може надавати комерційні послуги, не може бути прибутковим за законом. Тарифи для населення ретельно розраховуються залежно від витраченого часу та ресурсів. І при цьому бюджет підприємства на рік - 1 мільйон 800 тисяч євро.  Оце і є раціональне господарювання! - розповідає про європейський комунальний досвід голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

На сьогодні німецький досвід вирішення проблеми якості доріг міг би стати неоціненним для Полтавщини - у області 8886 кілометрів доріг, 90% яких потребують якнайшвидшого ремонту.    

Далі у плані роботи полтавської делегації - досвід побудови сучасної пожежної служби у територіальній громаді. Для цього члени делегації відвідають Фаховий відділ 16 – Надзвичайні ситуації (Пожежна служба, захист від надзвичайних ситуацій, рятувальна служба та громадський захист) у Гессені.


Автор: Полтавська обласна рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2016, 15:44 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації