Вхід | Реєстрація

Охорона і раціональне використання природних рослинних ресурсів має бути на належному рівні!

Перший заступник директора Полтавської обласної благодійної організації «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги»  Андрій Олєйніков повідомив, що асоціація розпочинає інформаційний проект „Екологія та здоров’я людини” метою якого є інформування населення міста Полтава з основними, пріоритетними еколого-медичними аспектами сьогодення.

Охорона і раціональне використання природних рослинних ресурсів є одним із важливих природоохоронних напрямків, який включає в себе низку профілактичних, екологічних заходів, а саме:

1.Спорудження    установок    для    утилізації    відходів лісозаготівельної та деревообробної промисловості.

2. Ліквідація лісових та степових пожеж і пожеж торфовищ та їх наслідків.

3. Ліквідація наслідків буреломів, сніголомів, вітровалів.

4. Ліквідація негативних наслідків техногенного впливу на лісові насадження.

5. Проведення  заходів  з  виявлення  запасів  природних рослинних ресурсів, затрати на їх охорону і відтворення.

6.Заходи з озеленення міст і сіл.

7.Створення станцій і лабораторій біологічного та хімічного захисту лісових насаджень.

Андрій Олєйніков – фахівець з природоохоронної економіки, економіст-менеджер, магістр з управління проектами вважає, що  ефективне проведення природоохоронних заходів з охорони і раціонального використання природних рослинних ресурсівпокращить екологічний стан Полтави, що вплине на чистоту атмосферного повітря у місті, а тим самим позитивно вплине на здоров’я людини.

Усі рослини утворюють кисень, який необхідний людям для життя.Взяти, наприклад каштан та тополю, їхні листя, як магнітом притягають шкідливі вихлопи від трастпортних засобів. В місті Полтава, заходи з озеленення залишають бажати «кращого», мало висаджується дерев, кущів, квітів, вирубуються зелені насадження, тим самим позбавляючи жителів зеленої зони відпочинку.

У Полтаві потрібно сформувати повний пооб’єктний перелік прородоохоронних заходів з охорони і раціонального використання природних рослинних ресурсівта активно залучати до їх реалізації кошти місцевого та державного бюджетів, спонсорські кошти й гранти.


Автор: Андрій Олєйніков, перший заступник директора благодійної організації «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 квітня 2016, 17:08 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації