Вхід | Реєстрація

Кременчужан запрошують взяти участь у фестивалі «Червона рута»

“Червона рута” дає шанс молодим і невідомим стати популярним, модним і хітовим!
ЗВЕРТАЙТЕСЯ ЗА ДОВІДКАМИ І ПОДАВАЙТЕ ЗАЯВКИ в Обласний центр народної творчості м. Полтава тел. 2-18-45, 2-98-03

Відбірковий конкурс у м. Полтава, 20 березня 2010 р.
в БК Полтавського турбомеханічного заводу (вул. Павленка, 1)

З березня по грудень 2010 року, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 лютого 2009 р. N 220-р «Про заходи щодо відзначення 60-річчя від дня народження видатного українського композитора і поета Володимира Івасюка» (План заходів на 2009-2010рр.) відбудуться 25 обласних відбіркових конкурсів ХІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута».
Забезпечують проведення вказаних заходів - Міністерство культури і туризму України, Міністерство освіти і науки України, Міністерство України у справах молоді та спорту, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації.
Спільно з Дирекцією фестивалю, організацією і проведенням відбіркових конкурсів займаються обласні управління культури, центри народної творчості, управління освіти і науки, управління у справах молоді та спорту.
Мета конкурсів – здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.
На відміну від інших, «Червона рута» залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме українських виконавців, а не зарубіжних зірок. Участь у конкурсах не потребує жодних вступних внесків, а вхід для глядачів є вільним, що робить цей захід доступним для всіх бажаючих.
Відбіркові конкурси проводяться за музичними жанрами: популярна, сучасна танцювальна (денс), рок, акустична та інша музика. В кожній області відбираються переможці, а також декілька резервістів, котрі отримують право виступити на заключному етапі фестивалю та представити свій регіон на всеукраїнському рівні.
Разом з професіоналізмом, критеріями відбору є: новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність і неповторність виконавців, поєднані з українською національною визначеністю музики і виконання.
Співаки, котрі стануть переможцями обласних відбіркових конкурсів потрапляють в унікальну, єдину в Україні творчу майстерню, де безкоштовно ознайомляться з найсучаснішими стилями і манерами виконання світової молодіжної музики і зразками автентичного українського фольклору.
Фактично, фестиваль робить з початківців зірок. Майже 90% відомих, популярних в Україні та за її межами вітчизняних виконавців, відкриті «Червоною рутою». Серед них: Ірина Білик, Марія Бурмака, Олександр Пономарьов, Жанна Боднарук, Ані Лорак, Руслана, Ірина Шинкарук, Катя Чіллі, Марина Одольська, Наталя Могилевська, Катя Бужинська, Андрій Кравчук, Росава, Віктор Павлік, гурти “Кому вниз”, “Брати Гадюкіни”, “ВВ”, “Скрябін”, “Мертвий півень”, “Плач Єремії”, “Піккардійська терція”, “Брати Блюзу”, “Тартак”, “Танок на майдані Конго” та багато інших.
Фестиваль виконує важливу державотворчу функцію в Україні і має всеукраїнський масштаб, формує сучасну естрадну і молодіжну школу вітчизняної музики. Дає змогу нашій державі інтегруватися у світовий культурний простір, допомагає нашим виконавцям досягнути конкурентоспроможності на міжнародній арені.

Дирекція Всеукраїнського фестивалю
сучасної пісні та популярної музики “Червона рута”:
01033, м. Київ, а/с 50, тел. (044) 353-30-52, (091) 307-30-52.


ВИТЯГ З ПОЛОЖЕННЯ
про ХІІ Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики
«Червона рута»
Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», заснований Міністерством культури і туризму України, Міністерством України у справах молоді та спорту, Міністерством освіти і науки України, Всеукраїнським товариством «Просвіта» ім. Т.Шевченка, Українською екологічною асоціацією «Зелений світ», Українським історико-просвітницьким товариством «Меморіал» ім. В.Стуса, Народним Рухом України, Спілкою письменників України, Спілкою композиторів України, Українським фондом культури, Товариством зв'язків з українцями за межами України (товариством «Україна»), проводиться Дирекцією фестивалю з метою пошуку і розкриття творчих здібностей молодих авторів і виконавців, створення нових стилів у популярних масових жанрах української пісні.
Співорганізаторами відбіркових конкурсів є управління культури і туризму, у справах сім’ї, молоді та спорту, освіти і науки облдержадміністрацій, Київської і Севастопольської міськдержадміністрацій та Міністерства АР Крим, також центри народної творчості та осередки інших організацій-засновників.
Фестиваль проводиться у два етапи:
Перший (відбірковий) - з березня по грудень 2010 року в обласних центрах та м. Сімферополі.
Другий (заключний) – у травні 2011 року в одному з найбільших міст України (Дирекція фестивалю має право зінити дату проведення).
Вступного внеску за участь у конкурсі та фестивалі платити не потрібно.

ВІДБІРКОВІ КОНКУРСИ
У відбіркових конкурсах можлива участь одного і того ж виконавця (або гурту) в різних жанрах.
До участі у конкурсі допускаються професійні та самодіяльні виконавці, які народилися між 1 березня 1974 р. і 1 березня 1999 р., ознайомлені з Положенням і Творчою концепцією фестивалю (витяг додається).
Для участі у змаганні конкурсант подає Заявку і заповнює Анкету (додаються). Якщо учасники з поважних причин не можуть завчасно подати Заявки та Анкети, то вони приймаюся і в день конкурсу.
Дипломанти попередніх фестивалів «Червона рута» допускаються до участі в конкурсі на загальних підставах.
Лауреати минулих «Червоних рут» можуть брати участь у конкурсах фестивалю в інших жанрах.
Конкурсні прослуховування проводяться публічно.
Конкурсанти виступають у жанрах:
• популярної музики - виступають «живцем» у супроводі фонограми «-1», будь-яких музичних інструментів чи навіть а capella;
• танцювальної музики - солісти співають «живцем» під фонограму «-1», допускається супровід ді-джеїв, програмістів, інструменталістів, що працюють в реальному часі;
• рок-музики - всі музиканти виступають «живцем», допускається використання в реальному часі фонограм додаткових інструментальних партій, секвенсора, семплера (для семплерного року), що не дублюють живе виконання;
• акустичної музики - тільки «живий» звук з використанням не більше одного електричного інструменту (крім синтезатора) без звукової обробки;
• інша музика - як у всіх попередніх жанрах.
У відбіркових конкурсах апробовуються ведучі та поза конкурсом окремо виступають шоу- і ритм-балетні гурти, кращі з яких рішенням Дирекції після перегляду в Києві зробленого нею відеозапису запрошуються на заключний етап фестивалю.
Відбіркові комісії (суддівські ради) мають право скорочувати програму виступу конкурсантів.

ВИМОГИ ДО ПРОГРАМИ ТА РЕПЕРТУАРУ

Кожен учасник повинен підготувати три пісні:
• Для співаків-солістів жанру популярної музики три пісні за власним вибором незалежно від дати написання творів (у т.ч. з репертуару українських чи зарубіжних виконавців у перекладі українською мовою).
Співаки-солісти жанру популярної музики можуть виступаюти «живцем» у супроводі фонограми «-1», будь-яких музичних інструментів чи навіть а capella.
• Для дуетів, гуртів у жанрі популярної музики та усіх інших виконавців у жанрах танцювальної, рок, акустичної, іншої музики дві нові пісні, написані не раніше березня 2007 р. та одна пісня за власним вибором.
• Тексти пісень повинні бути українською мовою.
• Щодо авторства пісень регламентацій немає.
• Конкурсні пісні мають бути різнохарактерними.
• Загальний хронометраж конкурсної програми обмежений 15 хвилинами.
• У жанрах танцювальної, популярної та іншої музики одна з конкурсних пісень обов'язково має бути шлягерного характеру.

Автор: www.kremen.mvk.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації