Вхід | Реєстрація

Рятувальники Полтавщини не дали загинути сотням людей

У Головному управлінні МНС України в Полтавській області підбили підсумки роботи за минулий рік. Участь у щорічному заході узяв перший заступник міністра МНС України Володимир Антонець. За його словами, служба МНС на Полтавщині працює стабільно добре.
— Співробітники міністерства з питань надзвичайних ситуацій на Полтавщині працюють активно та з усіма завданнями справляються. Є, звичайно, області і більш сильні, ніж Полтавська, але ми оцінюємо цей регіон, як такий, що працює стабільно і на оцінку «добре», — зауважив Володимир Михайлович.
Якщо ж говорити мовою цифр, то протягом 2009 року на території Полтавської області виникло 2543 надзвичайні події, з них 7 класифіковані як надзвичайні ситуації. Зокрема трапилося 108 нещасних випадків з людьми на водних об’єктах, внаслідок яких загинуло 106 осіб. Серед них було і дев’ятеро дітей. За минулий рік зареєстровано 97 випадків виявлення застарілих боєприпасів. Загалом унаслідок надзвичайних подій на території області загинула 441 особа, серед них — 25 дітей. Співробітники МНС за рік врятували близько 400 мешканців Полтавщини.
ГУ МНС знаходиться в постійній готовності до виконання завдань. На цілодобовому чергуванні в підрозділах області перебуває в середньому 250 співробітників та 73 одиниці пожежної та спеціальної техніки. На території Полтавської області створено та діє 16 аварійно-рятувальних служб та формувань. Для більш ефективного гасіння великих пожеж, ліквідації наслідків аварій, катастроф та стихійного лиха на базі підрозділів ГУ МНС сформовано та діє два зведених загони, до яких залучено 165 чоловік особового складу та 71 одиниця різної техніки.
Щорічно проводяться тактичні навчання з відпрацюванням планів залучення сил і засобів, взаємодії з різними службами та розгортання зведених загонів.
Андрій Баранов - голова техногенної комісії Полтавської облдержадміністраціїАндрій Баранов - голова техногенної комісії Полтавської облдержадміністрації
Присутній на підсумковому засіданні ГУ МНС голова техногенної комісії Полтавської облдержадміністрації Андрій Баранов розповів, що в цілому роботу системи цивільного захисту протипожежної охорони в області оцінює позитивно.
— Ми маємо серйозні напрацювання, які нам дають впевненість у майбутньому. Є ще питання, над якими необхідно працювати, але це все робочі питання. Минулий рік в цілому для нас був не найгірший. Вдалим був 2008 рік, коли ми досягли значних успіхів у роботі. Незважаючи на кризу, нам вдалося зберегти темпи роботи, — додав Андрій Баранов.

Автор: Ярослав КАДУК, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 лютого 2010, 09:40 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації