Вхід | Реєстрація

На ринку праці найбільший попит мають працівники робітничих професій

Найбільш гостро на ринку праці відчувається нестача кваліфікованих робітників − це електрогазозварники, токарі, ливарі, слюсарі, швачки, столяри, в основному висококваліфіковані робітники. Також великим попитом користуються інженерно-технічні працівники та спеціалісти з високих комп’ютерних технологій. Про це повідомив перший заступник Міністра праці та соціальної політики України Павло Розенко у інтерв’ю телеканалу „24”.
Водночас, за його словами, поширена думка про те, що в Україні є надлишок бухгалтерів, юристів та економістів, є хибною. Висококваліфіковані працівники цих професій завжди мають попит на ринку праці.
Павло Розенко зазначив, що сьогодні на перший план виходить не наявність диплому, а якість отриманої освіти і досвід роботи. Саме ці вимоги висувають роботодавці до кандидатів на посади, що стоять на обліку в центрах зайнятості.
„Тому одним з пріоритетів діяльності державної служби зайнятості є розвиток гнучкої і орієнтованої на працевлаштування системи профорієнтації, перекваліфікації та професійного навчання безробітних відповідно до тенденцій на ринку праці в Україні”, - поінформував Павло Розенко.
Урядовець також сказав, що завдяки вчасним діям Уряду та злагодженій роботі центрів зайнятості у 2009 році вдалося утримати рівень безробіття і не допустити обвалу ринку праці, як це прогнозували.
„Наразі ситуація з безробіттям стабільна. У порівнянні з січнем минулого року число незайнятого населення скоротилося майже вдвічі. Ринок праці оживає, значно зменшилася кількість людей, які перебували у вимушених відпустках. Також ми не передбачаємо сплесків безробіття у 2010 році, не враховуючи сезонні коливання, які відбуваються щорічно”, - повідомив на завершення Павло Розенко.

Автор: www.dcz.gov.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 лютого 2010, 09:55 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації