Вхід | Реєстрація

Депутати обласної ради об’єднують зусилля у допомозі соціальним закладам Карлівського району

Депутати обласної ради об’єднують зусилля у допомозі соціальним закладам Карлівського району

Про тісну співпрацю у вирішенні соціальних проблем йшлося під час робочого візиту до району голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького. Разом з ним з роботою і проблемами, зокрема, закладів освіти, знайомились депутати обласної ради Юрій Тимоха та Анатолій Кибка.  Соціально відповідальний бізнес давно став визначною рисою життя Карлівського району. Так керівники підприємства “Ланна-агро” у селі Ланна Юрій та Олександр Тимохи вже давно опікуються місцевою школою.

- За останні п'ятнадцять років ми збудували новий корпус у школі, спортзал. Значні кошти сьогодні вкладаємо у підтримку шкільної покрівлі у належному стані. Але всі наші зусилля у цьому напрямку дають короткостроковий результат. Дах потрібно лагодити капітально — а це для нас непідйомна ноша, - говорить депутат обласної ради від місцевої громади Юрій Тимоха.

“У співпраці і взаємодопомозі можна вирішити будь-які проблеми”, - переконаний голова обласної ради Олександр Біленький. Тим більше, що до соціальних проектів місцевих громад активно приєднується бізнес.

Соціальна зорієнтованість бізнесу — один із наріжних каменів у діяльності сільгосппідприємства “Докучаєвські чорноземи”. Директор підприємства, депутат обласної ради Анатолій Кибка, розповідає — в залежності від сезону, зокрема у садках і на городині “Докучаєвських чорноземів” працює до 300 людей.

- Інтенсивне садівництво — це хороший приклад бізнесу, який і рентабельний, і соціально спрямований. Сьогодні ми отримуємо по 60 кілограмів фруктів з дерева за сезон. Це триста тисяч гривень прибутку із садка площею 60 гектарів. Яка ще культура дасть такий прибуток? І це дає нам змогу опікуватись соціальною галуззю тих сіл, де підприємство веде свою діяльність, - зазначає Анатолій Кибка.

- Це добра практика — залучати місцевих підприємців до вирішення проблем громад. І добре, що бізнес охоче бере участь у таких проектах. І влада області не буде стояти осторонь цих процесів. У консолідації з депутатами обласної ради плануємо відновити роботу програму “Шкільний дах”для вирішення проблем навчальних закладів області. Сьогодні ж окремо хочу подякувати підприємцям, які беруть активну участь у вирішенні проблем громад області, - сказав голова обласної ради.


Автор: Ігор Середа, прес-служба Полтавської обласної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 травня 2016, 16:26 | Карлівка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації