Вхід | Реєстрація

Історичні й соціально-економічні аспекти практики застосування альтернативних видів покарань

Історичні й соціально-економічні аспекти практики застосування альтернативних видів покарань

7 червня в Кобеляцькій районній бібліотеці  відбувся просвітницько-інформаційний захід «Історичні й соціально-економічні аспекти практики застосування альтернативних видів покарань», у якому прийняли участь співробітники Кобеляцького районного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області Олена Жорняк та В’ячеслав Коваленко. Слухачами стали підоблікові, які перебувають на обліку інспекції.

Серед обговорюваних питань до присутніх доведено значення «альтернатив позбавленню волі».

Альтернатива — це покарання, що містяться в санкції кримінально-правової норми. Може бути застосовано замість позбавлення волі. Тобто, альтернативою позбавлення та обмеження волі є обмежене коло покарань (штраф, виправні роботи чи громадські роботи), яке передбачає залишення засудженому якомога більшого обсягу його прав і свободи, а головне — відсутність ізоляції від суспільства.

Підводячи підсумки проведеного заходу, можна стверджувати, що широке застосування видів покарань — це обґрунтований і доцільний крок держави й суспільства до реалізації основних завдань кримінально-виконавчої системи. Важливо створити в суспільстві таку соціально-психологічну атмосферу, за якою працівники органів кримінальної юстиції, правопорушники та громада сприйматимуть покарання, не пов’язані з позбавленням волі, як найбільш доцільні заходи. На створення такої атмосфери, зокрема і спрямований ретельний розгляд та оцінка історичних  соціально--економічних аспектів практики застосування видів покарань, альтернативних позбавленню волі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Автор: Олена ЖОРНЯК, фахівець Кобеляцького районного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління ДПтС України в Полтавській області                                                   


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 червня 2016, 12:47 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації