Вхід | Реєстрація

На Полтавщині інформацію про наявність безкоштовних ліків зроблять публічною

На Полтавщині інформацію про наявність безкоштовних ліків зроблять публічною

Проект відповідного публічного інформаційного ресурсу обговорили голова обласної ради Олександр Біленький, заступник голови Анатолій Ханко, директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Віктор Лисак, виконавчий директор ГО "Інститут аналітики і адвокації" Юрій Нестуля і заступник директора БО "Світло Надії" Сергій Жук. Суть проекту - розміщати усю інформацію про наявність безкоштовних ліків у закладах охорони здоров'я на спеціальному сайті.

— Наше завдання — максимальна прозорість. У питанні же забезпечення ліками ця складова надзвичайно важлива, адже покаже реальну картину потреб у безкоштовних ліках тяжко хворих і, разом з тим, зніме всі спекуляції навколо розподілу безкоштовних ліків. В Україні вже існує ряд подібних проектів, зокрема обліку ліків для онкохворих. Та ми хочемо піти далі — зробити прозорою і доступною інформацію про всі без виключення препарати, які закуповуються за бюджетні кошти, - повідомив під час зустрічі голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Учасники домовились створити абсолютно новий інформаційний ресурс, який міг би стати основою для впровадження ідеї публічних ліків у всеукраїнському масштабі. "Адже,- говорить експерт платформи PROZORRO, виконавчий директор ГО "Інститут аналітики та адвокації" Юрій Нестуля,- існуючі сайти все ж не досконалі, мають або вузькоспеціальне спрямування, або технологічні недоліки".

— Ми пропонуємо до 15 липня розробити технічне завдання для майбутнього ресурсу, залучити до його виконання кошти БО "Відродження", з якими уже ведемо переговори у цьому напрямку. Орієнтовно - це 50 тисяч гривень, оскільки проект досить серйозний, і легко може стати взірцем для всієї України, - вважає Юрій Нестуля.

Директор департаменту охорони здоров'я ОДА Віктор Лисак підтримав ініціативу і запропонував пілотно впроваджувати проект на базі Полтавської обласної клінічної лікарні.

— Впровадження програми дасть змогу не лише пацієнтам моніторити наявність ліків, що зніме звинувачення у зловживанні. Нам давно потрібно навести порядок у закупівлях, визначити реальні потреби згідно з планами лікування. Тому на базі онкологічного відділення обласної лікарні ми пропонуємо реалізувати цей проект, - сказав Віктор Лисак.

Орієнтовно інформаційний ресурс з даними про безкоштовні ліки планують запустити уже у вересні цього року.


Автор: Ігор Середа, пре-служба Полтавської обласної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації