Вхід | Реєстрація

Сколіозом та дратівливістю нікого вже не здивуєш

Лише за рік захворювання опорно-рухового апарату у дітей зросло на тисячу.

Згідно з результатами, наданими відділенням гігієни дітей та підлітків, у минулому році кількість малих пацієнтів, які страждають на розлади опорно-рухового апарату, проблеми із хребцями і, як наслідок, м’язами мають 1953 особи. Тоді як у 2008 році хворих було зареєстровано менше тисячі.

“Це обумовлено тим, що у школах учні сидять за партами, з яких уже давно виросли. Меблі не підходять під зріст та комплекцію. Важливий фактор – учні не розминаються на перервах, деякі навіть зі стільця не встають”, – пояснює виконуючий обов’язки головного лікаря міськСЕС Віктор Самойленко.

Також зросла кількість дітей та підлітків із захворюваннями органів дихання – із 403 до 708 осіб. Більш вразливий за 2009 рік став шлунково-кишковий тракт, нирки. Під удар потрапила нервова система підлітків, яка частіше дає “збій”.

Щодо захворювань, які у 2009 році знизили свої показники (хвороби органів кровообігу, лор-органів, ендокринної системи), то міськСЕС має намір перевірити картину захворюваності ще раз і тримати ситуацію на контролі, адже зниження незначне.

 


Автор: Ольга Дерев’янко, www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 лютого 2010, 10:51 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації