Вхід | Реєстрація

Чотирилапий «робінзон» (Оновлено)

Чотирилапий «робінзон» (Оновлено)

Днями до Кобеляцького відділу поліції доставили незвичайного затриманого. Точніше, врятованого. Або — евакуйованого.

Подія ця сталася 29 червня. Місце дії — Кобеляки, пляж Фестивальний, що на березі Ворскли. Дійові особи — житель Кобеляк В’ячеслав Козіс та двоє працівників поліції. А ще — безіменний собака.

Пообіді на мобільний автора статті зателефонував житель Кобеляк В’ячеслав Козіс. Він розповів, що на малесенькому острівцеві, що знаходиться поряд із перебитим мостом через Ворсклу, з’явився великий пес. Можливо, вівчарка. За словами Козіса, собаку, швидше за все, скинули з мосту. Вона живе там вже чотири доби. Вранці голосно виє. В’ячеслав, пожалівши собаку, купив на ринку свинячу голову і почав підгодовувати тварину. Та чоловік розуміє, що цим проблему не вирішить. Пса потрібно перевезти з острівця і, бажано, знайти йому господаря.

Для того, щоб організувати евакуацію собаки, Козіс зателефонував до «еменесників». Адже знає, що вони неодноразово рятували тварин, які падали в каналізаційні колодязі та звичайні ями. Рятувальники приїхали на берег. Та не взялися за те, щоб спіймати пса і перевезти його з острова. Пояснили, що тварина досить велика, а в них немає фахівців‑кінологів, які мають спеціальні навики дій у подібних ситуаціях.

Після цього Козіс подзвонив до редакції. Ми теж виїхали на місце події. І почали думати, як зарадити нещасній тварині. Вирішили наступного дня знайти човна і спробувати на ньому перевезти собаку через річку. А паралельно подзвонили начальнику Кобеляцького відділу поліції Володимиру Федану. Володимир Іванович колись розповідав, що любить собак і трішки на них розуміється. Він взяв слухавку і пообіцяв допомогти.

Через кільканадцять хвилин на берег приїхали співробітники поліції Микола Баранник та Богдан Педченко. Вирішили діяти образу, не чекаючи наступного дня. Баранник роздягся і поліз у воду. Перепливши на острівець, свистом покликав до себе собаку. Пес одразу підійшов до людини. Було помітно, що тварина шкутильгає. Але агресії пес не виявляв, вів себе цілком дружелюбно. А от у воду за Барінником іти не захотів. Тоді почався наступний етап рятувальної операції. Жителі навколишніх будинків дали хліба, аби задобрити тварину, а з райвідділу привезли міцну мотузку. На підмогу поліцейському прийшов В’ячеслав Козіс. Із мотузки зробили петлю, накинули на шию псу і затягли його у воду. Цікаво, що коли чоловіки пливли до кобеляцького берега, собака із усіх своїх сил гріб до острова. Та все ж люди перемогли. Переляканого пса таки витягли на берег. Від запропонованого хліба, той відмовився. А ось у багажник поліцейської «Шкоди» заліз без проблем. Урятованого «робінзона» повезли у райвідділ.

Наступного дня ми побували в поліції. Поки що безіменного пса поселили у вольєрі. Колись там жив бультер’єр, що покусав на вулицях Кобеляк дівчинку. Новий поселенець веде себе дуже спокійно. Годують його правоохоронці продуктами, принесеними з дому. Володимир Федан, коментує:
— Зараз залишилась одна проблема, як назвати собаку. Є два робочих варіанти: «Островок» або «Робінзон». Ми спробуємо віддати пса у хороші руки. А якщо бажаючих не буде, то він залишиться жити у райвідділі.

Ось така проста історія про Добро і Зло. Нещасну тварину врятували. Їй ніщо не загрожує. І вона не загрожує людям. Але хтось із людей її ж викинув.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 липня 2016, 11:12 | Кобеляки | Цікаве
1. Дід Панько / 5 липня 2016, 00:09
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Все що можу сказати,то це те що життя будь якого пенсіонера гірше собачого! Бо коли у бабусі якій 80 років, не має на кусок хліба, то повірте вона не те що на безлюдному острові, вона одна у безлюдній вселеній!
Прохання до будь якого депутата!
1. Узнайте пенсію бабусі (яка все своє життя працювала)
2. Проживіть за цю суму як вона 1 місяць.
3. За цю суму сплатіть за світло, газ, воду.
Тепер падло депутат підійми питання і зроби гідну пенсію, або тарифи для людей які ВИЖИВАЮТЬ, повірте у них 100% гірше життя чим у собаки яку рятували!!!
І на кінець доповню, міліція, навіть не так, поліція це не для людей, мабуть для собак!
Бо як будуть вбивати то ні міліцію, ні поліцію не побачиш!Як вбиватимеш собаку то покарання буде!
2. професор / 5 липня 2016, 13:40
Нагадую всім незадоволеним, що вибравши нині діючих Президента і депутатів Верховної Ради, а також, маючи відсутність громадянської позиції, і не перешкоджання незаконним діям деяких осіб в м. Київ в грудні 2015 - лютому 2016, Ви апріорі надали свою згоду на подібне життя. Той факт, що Вам обіцяли з телевізора та інших ЗМІ "жити по новому" та інші гаразди - не зафіксовано в жодному суспільному чи правовому договорі. Тому саме такий рівень життя є досить адекватною відповіддю суспільству за його безвідповідальність. Все.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації