Вхід | Реєстрація

Аптека — не магазин з ліками, а медичний заклад, чуйний до проблем людей

Аптека — не магазин з ліками, а медичний заклад, чуйний до проблем людей

Прогресивний для України формат роботи аптечних закладів обговорили під час науково-практичної конференції на базі КП "Полтавафарм". За словами голови ГО "Всеукраїнська фармацевтична палата" Олега Клімова, який презентував фахівцям проект "Належна Аптечна Практика", необхідно терміново змінювати акцент у діяльності аптек від торгівлі медикаментами до надання якісних послуг.

— І тут необхідно ретельно переглянути і докорінно змінити умови ліцензування аптечних закладів. Які послуги може надати аптека, якщо в ній не працюють фармацевт і провізор належної кваліфікації? Лише продати товар. А проконсультувати пацієнта (це ж європейська практика), ми вже не можемо. А саме надання фармацевтичних послуг — хороший маркетинговий крок, який залучить до аптек широку масу пацієнтів, особливо з обмеженими фінансовими можливостями. І дуже погано, що далеко не всі бізнесмени галузі це розуміють, — переконаний Олег Клімов.

"Саме соціальна складова - визначальна у діяльності "Полтавафарм". І будь-який прогресивний досвід у цій галузі буде підтримуватись" — зазначив у свою чергу голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

— Разом з Олегом Клімовим ми погодили підписати меморандум порозуміння для впровадження новітнього формату роботи аптек на базі КП "Полтавафарм". Сьогодні, спільно з керівником підприємства Валерієм Прядком, ми вивчаємо цей досвід. І тут вже є цікаві економічні пропозиції від фармацевтичної палати для аптек, які будуть працювати з орієнтацією не на банальне збагачення, а на надання якісних, цивілізованих послуг населенню. Про них ми обов'язково розкажемо у процесі реалізації положень меморандуму, - повідомив голова обласної ради.

Нагадаємо, паралельно з впровадженням нових підходів до роботи аптек, у КП "Полтавафарм" вже працюють ряд соціальних програм для забезпечення населення ліками за доступною ціною. Так, у всіх районних аптеках, у місті Полтава та у Кременчуцькій аптеці "Ветеран" ліки для учасників бойових дій та бійців АТО продають з мінімальною націнкою. Сьогодні на підприємстві розробляють подібну програму для забезпечення доступними ліками усіх дітей-інвалідів у області.


Автор: Ігор Середа, пре-служба Полтавської обласної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації