Вхід | Реєстрація

Хресну ходу на Полтавщині зустрічали з прапорами та українськими гаслами

Хресну ходу на Полтавщині зустрічали з прапорами та українськими гаслами

Як Хресну ходу з Донбасу на Полтавщині зустрічали

З прапорами та гаслами полтавські активісти зустріли донбасівців на межі області у селищі Чутове.

Учора, 12 липня о 17:00 священнослужителі з Свято-Успенської лаври, що на Донеччині дійшли до Полтавщини, повідомляє «Depo.Полтава».

У селищі Чутове їх зустріли полтавські активісти, які розгорнули кількаметровий державний прапор та плакати з гаслами "Полтавська область за єдину помісну церкву".

За словами очевидців, з Донбасу у складі Хресної ходи прийшло близько двох сотень людей, вже у Чутовому до них приєдналося ще півсотні паломників. Серед ходаків чимало маленьких дітей.

Як повідомляють волонтери, жодних провокацій і натяків на російську пропаганду у колоні не було, принаймні при зустрічі з полтавськими активістами.

У Полтаву з Чутового учасників ходи привезли автобусами. В обласному центрі вони зустрінуть Святогірську ікону Божої Матері та проведуть молебень у Свято-Макаріївському кафедральному соборі.

У Полтаві хода продовжується сьогодні, 13 липня об 11:00, від села Розсошенці. Її учасники сформують колону, яка піде до села Горбанівка. Після Полтави Хресна хода відправиться до села Багачка Перша, Лубен, Пирятину тощо, а потім, через Київську область — до Києво-Печерської лаври.


Автор: «Depo.Полтава»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 липня 2016, 11:56 | Чутове | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації