Вхід | Реєстрація

Aктуальними залишаються різноманітні способи загартовування організму

Чи не найпопулярніший серед них - моржування, коли людина не боїться стрибнути в ополонку з крижаною водою. Як зробити цю процедуру безпечною, а головне - корисною для здоров'я, знають наші кореспонденти.

Аби почати загартовувати свій організм моржуванням, людина повинна знати декілька корисних правил та пройти спеціальний підготовчий період. В цьому переконує провідний валеолог Полтавського національного педагогічного унверситету імені Володимира Короленка Олена Рибалка. Ця жінка вже понад 40 років пропагує здоровий спосіб життя.

Олена Рибалка, доцент кафедри екології та охорони довкілля ПНПУ ім. В.Г.Короленка:

- Спочатку, ніж стрибати в ополонку, вона повинна загартовувати свій організм до того холодною водою - обливанням чи холодним душем і це проводити регулярно.

Щоб бути готовим до моржування, потрібно не лише проходити процедури загартовування організму. Для того, щоб стрибки в ополонку дали вам користь, потрібно ще й правильно харчуватись, вести активний спосіб життя та мати нормальне психологічне здоров'я. І обов'язково перед початком моржування фахівці радять порадитись з лікарем. «Бути моржем - корисно та доцільно, адже молекули води забирають негативну енергію від людини», - вважає психолог міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Марина Горулько.

Марина Горулько, психолог міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді:

- У багатьох народів здавна вважалось саме омивання, баня, сауна - це найкращий засіб для сцілення як тіла, так і душі.

Та не лише стрибання в ополонку може змити погані емоції. Навіть звичайне щоденне миття рук, за словами Марини Горулько, гарантуватиме вам звільнення від певної частини негативу

Автор: В'ячеслав Джиган, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 лютого 2010, 12:34 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації