Вхід | Реєстрація

Гетьманська столиця м.Гадяч – шлях від забуття до відродження

4-5 лютого 2010 року в м. Гадячі за ініціативи Гадяцької райдержадміністрації, Інституту історії України Національної академії наук України, Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.Грушевського, Науково-дослідного інституту козацтва, Полтавського національного педагогічного університет ім. В.Г. Короленка відбудеться науково - практична конференція «Гадяч – гетьманська столиця України. Історія, культура, національна пам'ять» за участі відомих істориків України та Польщі (Юрій Мицик - доктор історичних наук, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», Петро Кулаковський - доктор історичних наук, професор Національного університету «Острозька академія», Пьотр Крооль -  професор Варшавського університету, Віктор Брехуненко - доктор історичних наук, професор, завідувач відділу Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. Грушевського НАН України, Тарас Чухліб - доктор історичних наук, провідний науковий співробітник Інституту історії України НАН України, Дмитро Вирський - доктор історичних наук, старший науковий співробітник Інституту історії України НАН України). Пленарні засідання відбудуться 4 лютого в Гадяцькому училищі культури ім. І.П.Котляревського, початок о 13.00.

Метою конференції є підтвердження статусу гетьманської столиці м.Гадяч за допомогою історичних досліджень, привернення уваги громадськості, органів влади всіх рівнів до відродження  славної історії міста, його статусу і значення та напрацювання дієвих механізмів та планів реалізації поставлених завдань.

Автор: www.hadiach-rajon-vlada.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 лютого 2010, 13:18 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації