Вхід | Реєстрація

Мерія обіцяє утеплити хрущьовки

Щоправда, пощастить не всім. Під час січневих морозів спеціальна комісія УЖКГ перевірила скарги мешканців на страшенний холод у квартирах і визначила 5 панельних п’ятиповерхівок, де ситуація вкрай критична.

«У квартирах людей стіни вкриті інеєм», – повідомив заступник міського голови М. Порицький. Адреси будинків віце-мер не називає, однак зазначає, що роботи з утеплення: обшивка зовнішніх стін, заміна теплових вузлів, вікон та дверей у під’їздах, будуть здійснені цього року, проте на умовах співфінансування: 80% коштів – бюджету, 20% – мешканців. Утеплення одного будинку, за словами М. Порицького, коштує близько 800-900 тис. грн.

Нагадаємо, у 2008 р. повністю за кошти бюджету мерія здійснила показове утеплення буд. 101 по вул. Красіна (колишній меблевий магазин), торік, уже на умовах співфінансування аналогічні роботи було проведено ще у 3-х панельних хрущьовках на Першому Занасипу. Загалом, як зазначає М. Порицький, утеплення потребують близько 150-ти п’ятиповерхівок, зведених ще у 60-ті рр. минулого сторіччя.

З холодом у дев’ятиповерхових панельних будинках мерія бореться за допомоги міської програми реконструкції систем опалення таких будинків. Існуюча система недосконала – тепло надходить згори і тому обігрів квартир на різних поверхах нерівномірний: на 9-му  – спека, наче у Ташкенті, на 1-му  – хоч у валянках ходи. Аби всім було однаково тепло, змінюють розводку труб опалення.

Автор: Інна НІКОЛАЄНКО, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2010, 13:38 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації