Вхід | Реєстрація

«Органи внутрішніх справ Полтавщини готові до другого туру виборів»

07 лютого 2010 року відбудеться ІІ тур голосування виборців, участь в якому братимуть 2 кандидати на пост Президента України. Про стан готовності органів внутрішніх справ Полтавщини до охорони громадського порядку під час проведення передвиборчої кампанії та ІІ туру виборів Президента  України, а також про рівень забезпечення належних умов для волевиявлення громадян доповів заступник начальника ГУМВС України в Полтавській області полковник міліції Віталій Хан на брифінгу, що відбувся у міліцейському  Главку 03 лютого.

За повідомленням Віталія Хана кількість територіальних виборчих округів і географія їх розташування не зазнали змін, оновився лише склад комісій. Відповідно до постанови ЦВК від 27 січня 2010 року № 152 на території області функціонують 8 територіальних виборчих округів: у м. Полтава (№ 146, 147), м. Кременчук (№ 148), м. Лубни (№ 149), м. Миргород (№ 150), м. Глобино (№ 151), м. Карлівка (№ 152) і м. Лохвиця (№ 153). На території Полтавської області територіальними виборчими комісіями створено 1298 дільниць, зокрема 10 спеціальних – у закладах Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань. Загальна кількість виборців Полтавського регіону складає близько 1 млн. 207 тис. осіб.

З метою здійснення контролю за станом організації охорони громадського порядку під час передвиборчої кампанії і ІІ туру виборів Президента України у Головному управлінні створені мобільні групи, сформовані з представників різних галузевих служб ГУМВС, зокрема до охорони громадського порядку залучені працівники патрульної служби, Державтоінспекції, а також судової міліції «Грифон». Віталій Хан наголосив: «Автоінспекція забезпечуватиме правопорядок винятково на автошляхах області і супроводжуватиме транспортні засоби з бюлетенями (що є доцільним в умовах негоди і несприятливої дорожньої обстановки)». Близько 1,5 тисячі представників громадських формувань, зі слів заступника начальника обласної міліції, допомагатимуть правоохоронцям контролювати стан громадської безпеки на виборчих дільницях у ІІ турі.

Віталій Хан озвучив найбільш поширені недоліки, виявлені на виборчих дільницях під час обстеження приміщень на підготовчому етапі: більше ніж на семистах об’єктах відсутні ґрати на вікнах, засоби сигналізації і пожежогасіння, а на одинадцятьох бракує опалення. Оприлюднені недоліки, за оцінкою заступника начальника міліції, створюють дискомфорт не тільки для виборців, але й для членів виборчих комісій і працівників міліції, які змушені вартувати громадський спокій у незадовільних побутових умовах.

Працівники міліції, що закріплені за територіальними виборчими округами, уповноважені супроводжувати процедуру отримання і транспортування бюлетенів. Між іншим уже сьогодні бюлетені отримують виборчі дільниці міст Полтави, Кременчука і Глобиного. З 3 по 9 лютого більше ніж 3000 правоохоронців забезпечуватимуть цілодобову охорону виборчих дільниць і громадський порядок. Зокрема, практичну допомогу міськрайорганам надаватимуть близько 400 правоохоронців, відряджених на територіальні округи Головним управлінням внутрішніх справ області.

З приводу можливості реалізації конституційного права правоохоронцями, відрядженими для несення служби у віддалені територіальні округи, Віталій Хан зауважив: «На сьогодні проблему з голосуванням урегульовано. Згідно домовленості з головами територіальних виборчих округів працівники міліції матимуть можливість проголосувати за місцем несення служби на відповідній виборчій дільниці (згідно ст. 35 Закону України “Про вибори Президента України”), на підставі посвідчення про відрядження і національного паспорту. Іншим працівникам допоможуть скористатися правом на волевиявлення спеціальні мобільні групи з числа найкращих фахівців, які на декілька годин змінятимуть чергового».



«Під час першого туру виборів не зареєстровано серйозних порушень чинного законодавства. Сподіваємося, що другий тур президентських виборів завершиться без надзвичайних подій, аналогічно першому, коли політичні сили продемонстрували толерантну і виважену позицію», – анонсував Віталій Хан. – Органи внутрішніх справ Полтавщини готові до проведення другого туру виборів Президента України і працюватимуть на межі своїх можливостей задля забезпечення належних правових умов для здійснення демократичного волевиявлення виборців»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2010, 14:17 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації