Вхід | Реєстрація

Підписано Меморандум щодо вирішення проблем побутових відходів

Підписано Меморандум щодо вирішення проблем побутових відходів

7 жовтня 2016 року на Полтавщині підписали Меморандум про співпрацю у рамках реалізації першої в Україні Субрегіональної стратегії поводження з відходами. Під унікальною програмою підписи поставили, зокрема голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, голова Полтавської ОДА Валерій Головко, міський голова Полтави Олександр Мамай, голови РДА та рад п'яти районів — Полтавського, Машівського, Новосанжарського, Карлівського та Чутівського. "Це документ — не просто декларація. Наступним кроком стане створення Координаційної ради, до якою увійдуть представники усіх сторін Меморандуму із залученням провідних науковців області", — розповів про найближчі плани голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

— Цієї стратегії вже давно чекала Полтавщина — взяти хоча б проблеми Макухівки, про яку вже знає вся Україна. На мою думку потрібно міняти саму філософію поводження з побутовими відходами - тут мало просто роздільного збору сміття. У Європі побутові відходи - це сировина, яка приносить чималі прибутки. А в Україні дійшло до того, що сміття просто перевантужується з області в область - і на тому всі зміни закінчуються, - сказав голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Члени Координаційної ради вже за два місяці мають розробити і сам план реалізації проекту, і його фінансування, яке депутати потому розглянуть на найближчій сесії обласної ради. Взагалі ж кошти на впровадження заходів виділятимуться лише за умови співфінасування з районних бюджетів.

— Відкладати вирішення питання немає куди. Тому буду лобіювати вирішення цієї проблеми і на державному рівні. До проектів, які будуть пропонуватись, будуть суворі вимоги і за розташуванням полігонів біля населених пунктів, і взагалі з питання поводження з побутовими відходами районів області. 

Будь-які зміни, що стосуються місцевих громад, за словами підписантів Меморандуму, будуть узгоджуватись через громадські слухання.


Автор: Ігор Середа, прес-служба Полтавської облради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 жовтня 2016, 12:09 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації