Вхід | Реєстрація

Панікувати не варто

З нового року українці не можуть отримати ні закордонних паспортів, ні прав на кермування автотранспортом. Консорціум ЄДАПС, що займається друком цих документів та бланків для них, із 4 січня затримує випуск продукції. Що робити мешканцям Полтавщини, які зібралися за кордон або вже склали водійські іспити?

За даними Державтоінспекції області, лише у січні новоспеченим водіям потрібно було видати майже 500 посвідчень на право кермування транспортними засобами. Документів немає. І коли вони будуть – у Державтоінспекції прогнозувати не беруться. Але українські водії зможуть користуватися своїми авто.

Із закордонними паспортами справа дещо гірша – документи для їх виготовлення, окрім термінового замовлення, не припиняють приймати, а видавати паспорти не поспішають. Проте, заспокоїли мешканців області правоохоронці, ця ситуація найближчим часом повинна вирішитися і панікувати не треба.

До консорціуму ЄДАПС входить майже 10 підприємств і фірм. З 2004 року до нього сходяться найкрупніші поліграфічні держзамовлення. Крім паспортів та водійських посвідчень, організація виготовляє також банківські картки, акцизні марки та інші документи суворої звітності. Тож, від того,  працюватиме ЄДАПС чи ні, залежить ще й продуктивна робота банків і торгівля взагалі.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2010, 14:48 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації