Вхід | Реєстрація

З Козельщинського району цієї восени відправили на строкову службу 13 юнаків

З Козельщинського району цієї восени відправили на строкову службу 13 юнаків

21 листопада, з Козельщинського району відправили на строкову військову службу останнього призовника. За словами Військового комісара Козельщинського РВК майора Юрія Кушка, призовна кампанія цього року пройшла на високому рівні, завдання по кількості призовників виконані повністю.

Проводити Станіслава Лукаша до військкомату прийшла вся рідня: мати, брат, бабуся та тітка. Під час інструктажу Військовий комісар Юрій Кушко заспокоїв рідних призовника, нагадавши їм про те, що строковиків до виконання бойових завдань у зоні проведення АТО не залучають, та подякував матері за виховання сина.

На відміну від родичів, які помітно хвилювалися, настрій у 20-річного призовника був бойовий, адже на військову службу він йшов з бажанням.

«Кожен чоловік має пройти армію та навчитися володіти зброєю, щоб у разі необхідності захистити свою країну.  Вважаю, що армійський досвід та гарт допоможе мені у житті», - зауважив Станіслав Лукаш.

Його мати, Олену Лукаш, найбільше цікавило де саме буде проходити службу її син і чи стане в нагоді йому цивільна спеціальність кухаря, яку він отримав у Кременчуцькому професійному ліцеї імені А.С.Макаренка.

Перед посадкою в мікроавтобус Станіслав ще раз попрощався з матір’ю, бабусею – Ганною Михайлівною Олійник та братом Богданом. Спільне фото на пам'ять і автобус вирушає до Полтави на збірний пункт обласного військкомату, де призовників розподіляють по військових частинам та навчальних центрах.

За словами головного спеціалісті відділення комплектування Козельщинського РВК Івана Гурина, цієї восени з району на строкову військову службу призвано 13-ть юнаків. Двоє з них наразі оволодівають військовою спеціальністю у навчальному центрі Сухопутних військ «Десна», що знаходиться у Чернігівській області. Троє проходять службу у військовій частині в Києві. А четверо призовників потрапили до Національної гвардії України у частини, що розташовані в Харкові та Запоріжжі. Усі молоді солдати службою задоволені, скарг на побутові умови, харчування та речове забезпечення не заявляють. Єдине, трохи сумують за рідною Козельщиною, батьками та дівчатами.

Тож, побажаємо хлопцям успіхів у службі, мужності та витримки, які так необхідні справжнім чоловікам, їх рідним терпіння та бадьорості, а дівчатам – дочекатися своїх коханих.


Автор: Віктор КРУК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2016, 12:28 | Козельщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації