Вхід | Реєстрація

Читайте, дружіть з книгами

Читайте, дружіть з книгами
19 січня в районній бібліотеці для дітей пройшов другий етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України 2009-2010 року». Організаторами конкурсу є Міністерство освіти України, громадська організація «Форум видавців», Національна бібліотека для дітей України. Конкурс проводився на базі загальноосвітніх навчальних закладів України із залученням районних бібліотек для дітей. У конкурсі брали участь учні 6-7 класів шкіл району. Цей конкурс проводився з метою заохочення дітей до систематичного читання та популяризації кращих надбань української, світової класичної та сучасної літератури.
До бібліотеки для дітей завітали одинадцять переможців першого етапу конкурсу району. Серед учнів шостих класів: Ставська Анастасія (Гадяцька спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 4), Панасенко Олександр (Гадяцька спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 2 ім. М. Драгоманова), Лисак Аня (Гадяцька спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 3), Вірченко Антон (Гадяцька спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 3), Гапоненко Вікторія (Розбишівська ЗОШ). Серед учнів сьомих класів: Зорило Юля (Гадяцька спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 3), Павлюк Вероніка (Гадяцька спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 3), Даценко Анжела (Гадяцька спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 2 ім. М. Драгоманова), Шимка Таня та Стеценко Олександра (Гадяцька спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 4). Перед початком конкурсу учні заповнили анкети учасників конкурсу та представили журі свої щоденники читання.
До складу журі входили: голова журі О.П. Ліверганд, заступник директора по роботі з дітьми Гадяцької ЦБС; С.М. Оробей, методист по бібліотечних фондах відділу освіти; Н.Л. Ткаченко, член батьківського активу дитячої бібліотеки; А.В. Павленко та Т.Г. Білан, провідний бібліотекар та провідний бібліотекар бібліотеки для дітей. Вела конкурс бібліотекар Л.І. Недовіс, яка обслуговує цю вікову категорію читачів.
Під час змагання читачі розповідали про своїх улюблених героїв, авторів книг, відповідали на запитання, демонструючи свою ерудицію, вміння аналізувати прочитане. У конкурсі ерудитів найкращими були Антон Вірченко та Вероніка Павлюк. Свої вірші до улюблених книг склали О. Стеценко та А. Ставська. Всю свою душу в розповідь про улюблену книгу вклали Олександра Стеценко та Вікторія Гапоненко. Вікторія цікаво розповіла про письменницю-землячку Л.С. Костакову, читала її поезію, представила її творчість. А учениця Розбишівської ЗОШ Поліна Пономаренко виконала пісню на слова Л.С. Костакової «Я живу у селі», що стала гімном села Розбишівки.
Поки радилось журі, переможниця минулорічного конкурсу «Кращий читач року» О. Стеценко за чашкою чаю розповіла про поїздку до міста Львова. Цікавими були екскурсії, зустрічі з книговидавцями та популярними українськими співаками Ані Лорак, Віталієм Козловським, Русланою та іншими.
За підсумками балів журі одноголосно визначило переможців ІІ районного етапу конкурсу «Кращий читач 2009-2010 року». Ними стали Олександра Стеценко та Вікторія Гапоненко. Вони і будуть виборювати перемогу в ІІІ етапі конкурсу, який проходитиме у березні в м. Полтаві.
Усі учасники конкурсу були нагородженні грамотами та книгами. Цей конкурс став щорічним, і ми запрошуємо всіх учнів до бібліотек. Читайте! Дружіть з книгами. Приймайте участь у конкурсах та перемагайте!

Автор: Ольга Дига, бібліотекар шкільної бібліотеки, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2010, 15:36 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації