Вхід | Реєстрація

Відчиняємо молоді двері

Нерідко із–за своєї необізнаності молодь вирішує займатися тим, що подобається, обирає престижні професії не за «покликом душі» та їх актуальністю на ринку праці, а за бажанням батьків чи їх можливостями. А вибір майбутньої сфери діяльності повинен бути добре зважений та обміркований. Тому служба зайнятості приділяє велику увагу профорієнтаційній роботі з учнями для свідомого отримання ними  професії, спеціальності.
Так, 3 лютого 2010 року спеціалістами Гребінківського районного центру зайнятості проведений День відкритих дверей для учнів Гребінківської гімназії.
Захід розпочався з відвідування профінформаційного сектору, в якому учасники мали змогу ознайомитися з матеріалами про професії та довідниками навчальних закладів, отримали інформацію про послуги служби зайнятості.
У ході бесіди були розкриті питання, які цікавили учнів:
1. Які професії актуальні на ринку праці регіону зараз та в перспективі?
2. Які соціальні гарантії надаються молоді?
3. Як правильно визначити свою професійну спрямованість? та ін.
Бесіда проходила жваво та цікаво, всі приймали участь в обговоренні поставлених питань, доповнювали один одного та наводили свої приклади та життєві ситуації.
Для учасників Дні відкритих дверей демонструвалися відеофільми про професії, потрібні на ринку праці, та ті, які найбільш цікавили присутніх.
Ті учні, які виявили бажання визначитися з майбутньою професією, пройшли тестування за допомогою опитувальників професійної спрямованості особистості. Ім також була надана індивідуальна консультація та підготовлений комплект роздаткового матеріалу.
Результатом даної зустрічі було усвідомлення учнями того, як правильно підійти до питання вибору майбутньої професії, що у цій справі є першочерговим, на що потрібно орієнтуватися в умовах сьогодення?

Автор: Пресс-служба ФК «Ворскла»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2010, 10:02 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації