Вхід | Реєстрація

Презентація «Профорієнтаційного ділового щоденника школяра»

4 лютого 2010 року в приміщенні Полтавського обласного центру зайнятості пройшла презентація розробленого Державним центром зайнятості  та впровадженого у роботу нового інформаційного проекту «Профорієнтаційний діловий щоденник школяра». У презентації «Профорієнтаційного ділового щоденника школяра» взяли участь  Закапко Сергій Олександрович, головний спеціаліст відділу загальної середньої та професійно-технічної освіти Головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації та Муліка Катерина Миколаївна, завідувачка центром практичної психології і соціальної роботи при Полтавському обласному Інституті післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського, Клавдієва Катерина Данилівна, директор Полтавського обласного центру зайнятості, Пальонна Тетяна Валентинівна, заступник директора Полтавського обласного центру зайнятості, Качан Сергій Володимирович, начальник відділу організаційної роботи та взаємодії з соціальними партнерами та громадськістю, спеціалісти відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості та представники засобів масової інформації міста.
Знайомив присутніх зі змістом щоденика Микола Окара, начальник відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості. Відкриваючи презентацію він сказав: «Сьогодні професійна орієнтація шкільної молоді є одним з пріоритетів  діяльності державної служби зайнятості. Мета проведення цієї роботи - профілактика молодіжного безробіття і забезпечення роботодавців кваліфікованими працівниками. Наблизити послуги з профорієнтації до учнів сільських загальноосвітніх навчальних закладів, їх батьків та педагогічних працівників шкіл дозволяє реалізація нового інформаційного проекту «Профорієнтаційний діловий щоденник школяра», розробленого Державним центром зайнятості».
«Профорієнтаційний діловий щоденник школяра» складається із цілого ряду рубрик. Рубрика «Історії успіху», лейтмотивом якої став лозунг «Незамінних немає, а неповторні є» знайомить учнів із представниками різних професій: п’ятизіркового кулінара, продавця», механізатора широкого профілю, історика, економіста, інженера, медсестри, будівельника та водія. Виконуючи завдання та даючи відповіді на запитання щоденника, школярі зможуть визначити риси свого характеру, тип темпераменту, дослідити процеси мислення, поліпшити власну пам’ять, увагу, розвинути уяву, визначити свої інтереси та захоплення. У щоденнику розміщено чимало порад щодо спілкування, подолання конфліктів, є невеликий словник ділових термінів та добірка цікавих фактів із життя відомих людей.
Використання «Профорієнтаційного ділового щоденника школяра» у проведенні комплексної профорієнтаційної роботи з учнями через розважальні, інформаційні та інтерактивні творчі завдання, які входять до щоденника, дасть дітям уявлення та початкові знання про світ праці, перспективи розвитку кар’єри, допоможе у ранньому віці напрацювати низку корисних навичок, що стануть запорукою правильного вибору професії у майбутньому.
Упровадження  «Профорієнтаційних ділових щоденників школяра» здійснюється у всіх регіонах України, в тому числі і в Полтавській області. «Профорієнтаційний діловий щоденник школяра» створено як один з інструментів реалізації Концепції державної системи професійної орієнтації населення на період до 2011 року. Це довгостроковий проект, який передбачається використовувати під час проведення масових профорієнтаційних заходів із сільською учнівською молоддю у якості нагород учням-переможцям профорієнтаційних вікторин, турнірів, конкурсів знавців професій тощо.

Автор: www.dcz.gov.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2010, 10:04 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації