Вхід | Реєстрація

Скраплений газ - не завжди благо

Останнім часом в Україні, і зокрема на Полтавщині, почастішали нещасні випадки, пов’язані з використанням балонів із скрапленим газом. Так у грудні минулого року 4 людини постраждало внаслідок вибуху балону зрідженого вуглеводного газу у п’ятиповерховому будинку в Лубнах. А в січні цього року вибух пролунав на залізниці, у потязі Чернівці–Київ. Тоді постраждало 9 осіб.
Тож питання попередження нещасних випадків при наповненні, зберіганні та реалізації газових балонів для побутових потреб населення та інших споживачів розглядали сьогодні на нараді у заступника голови ОДА Андрія Баранова.
На жаль останнім часом процес наповнення, зберігання, особливо реалізації скрапленого газу у балонах населенню пущено майже на самоплив наголосив, Андрій Баранов. Адже непроведення перевірок технічного стану балонів і запірної арматури, збільшення понаднормативного їх заповнення, заправка балонів газом на заборонених і не пристосованих авто-газозаправних станціях та пунктах, реалізація у непристосованих місцях призводить до нещасних випадків, каліцтв та загибелі людей.
Балони й надалі заправлятимуть газом на АЗС. Від цього нікуди не дітися. Тому треба хоча б взяти під контроль цей процес.
На нараді вирішено відпрацювати стратегію безпечної реалізації населенню  скрапленого газу.
Також на нараді обговорили питання безпечного використання балонів із стиснутим медичним киснем в лікувально-профілактичних закладах області. У ході перевірки фахівці Держгірпромнагляду встановили, що в 110 медзакладах області використовують майже 1100 таких балонів. Аби не допустити надзвичайної ситуації, аналогічної Луганській, у 6 закладах охорони здоров’я введені в експлуатацію ізольовані газові циліндри. Загалом виявлено 275 порушень нормативно–правових актів з охорони праці, призупинена експлуатація 149 балонів, з них 29 вилучено з приміщень. Притягнуто до відповідальності 37 працівників, у тому числі 19 керівників.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2010, 15:54 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації