Вхід | Реєстрація

Будуть і м’ясо, і яйця...

Підсумки минулорічної роботи галузі підбили сьогодні в ОДА члени об’єднання птахівників Полтавщини. За словами заступника голови ОДА Володимира Андрієнка, лише з роботою тваринників, зокрема птахівників, не лише вдалося втримати показники АПК Полтавщини за 2008 рік, а й відпрацювати з приростом у 1,8 %. Не обійшлося на засіданні і без відзначення найкращих.
Статус племінного птахівничого господарства другого порядку отримало Миргородське сільськогосподарське підприємство. З цією подією Володимир Андрієнко і привітав його колектив. «Але, незважаючи на високі результати, у птахівників є ще чимало проблем», -- зазначив заступник голови ОДА.
За минулий рік область отримала 423 мільйони штук яєць. Це на 52 мільйони більше, ніж у 2008 році. На одну тисячу із семи тисяч тонн зросло виробництво мяса птиці у живій вазі. Таких показників, за словами заступника начальника Головного управління агропромислового розвитку ОДА Івана Філоненка, вдалося досягти завдяки плідній співпраці тваринників із підприємствами рослинницької галузі. У цьому році, на його думку треба продовжувати налагоджувати таку обопільно вигідну співпрацю.
Щодо цін у новому році, то вони, за прогнозами генерального директора обласного об’єднання птахівників Миколи Стрижака, повинні бути на рівні минулорічних. Оплата інкубаторам за вирощення молодняка птиці для населення на давальницьких умовах також не зазнає суттєвих змін.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2010, 15:54 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації