Вхід | Реєстрація

З Козельщинського району на строкову військову службу призвуть 11 юнаків

З Козельщинського району на строкову військову службу призвуть 11 юнаків

В Україні стартувала чергова призовна кампанія. Сам призов буде проведений у квітні-травні відповідно до Указу Президента України від 24.02.2017 р. №44/2017.

У Козельщинському районному військовому комісаріаті вже проведене уточнення приписних даних, триває обстеження стану здоров’я та професійно-психологічне вивчення призовників. За словами головного спеціаліста відділення комплектування військкомату Івана Гурина, за попереднім планом цієї весни Козельщинський РВК відправить на строкову військову службу 11 юнаків. Дати призову та де саме будуть проходити службу призовники з Козельщини поки невідомо. Минулого року це були навчальний центр Сухопутних військ «Десна», що знаходиться на Чернігівщині, військова частина у Києві та дві військові частини Національної гвардії.

«Районну військово-медичну комісію пройшли 26 призовників. З них повністю придатними до військової служби визнано вісьмох. Вони вже пройшли контрольне медобстеження на обласному збірному пункті Полтавського ОВК. Інші юнаки потребують додаткового обстеження спеціалістів, чим наразі вони і займаються», - пояснив Іван Гурин.

Військовий комісар Козельщинського РВК майор Юрій Кушко наголосив, що призов на строкову службу триватиме у квітні-травні, і усі строковики проходитимуть військову службу у мирних районах – в зону АТО нікого не відправлятимуть. Таке рішення прийнято РНБО ще 28.08.2014 р. і введено в дію Указом Президента України від 24.09.2014 р. №744.  Так що рідні майбутніх солдатів можуть заспокоїтись.

За його словами, на строкову службу призивають юнаків віком від 20 до 27 років і більшість призовників до армії йдуть за власним бажанням. Інші  трохи хвилюються та дещо вагаються, але відмов від проходження військової служби у районі не було. Служитимуть хлопці 1,5 року, а ті, хто мають вищу освіту – рік.

 «Вони будуть забезпечувати життєдіяльність військових частин і за час служби отримають військову спеціальність», - пояснив Юрій Кушко.

Тож побажаємо нашим землякам успіхів у службі, мужності та витримки, які їм будуть вкрай необхідні. І нагадаємо, що кожний справжній чоловік має пройти армійську службу та навчитися володіти зброєю, щоб у разі необхідності захистити свою країну.


Автор: Віктор КРУК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2017, 12:09 | Козельщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації