Вхід | Реєстрація

Професійний ріелтор – важлива допомога чи даремні витрати?

Професійний ріелтор – важлива допомога чи даремні витрати?

Ринок житлової нерухомості, як і вся українська економіка в цілому, переживає сьогодні непростий період. Темпи будівництва нових комплексів поступово скорочуються, вартість житла в доларовому еквіваленті зменшується, при цьому попит залишається досить низьким. Серед актуальних тенденцій експерти називають також відмову багатьох потенційних покупців від послуг ріелторів. Чому це відбувається? Чи можна купити квартиру без посередників і без проблем?

Проста економія

Активний розвиток технологій призвів до того, що сьогодні можна купити будь-який товар просто з дому. Стосується це навіть нерухомості, і впевнитись у цьому дуже просто. Прямо зараз ви можете, наприклад, переглянути варіанти 3-кімнатних квартир в новобудовах у Львові чи Києві, обрати невеличку та затишну студію з видом на море в Одесі, знайти приватний будинок в Івано-Франківську. У каталозі новобудов ЛУН.ua зібрані всі актуальні пропозиції червоної нерухомості України, тому вам лише залишається обрати місто і налаштувати систему пошуку.

Такі прості кроки дозволяють знайти варіанти житла без допомоги ріелтора. На фоні вартості квартири економія на послугах професіонала може й незначна, проте приємна. Крім того, велика кількість ріелторських компаній не має власної бази житла на продаж, тому агенти самостійно шукають квартири в інтернеті. То чи варто витрачати зайві гроші?

Можливі ризики

Найбільший ризик під час купівлі квартири – досить великі шанси натрапити на шахраїв. Значна частина покупців житла, обираючи ріелтора, перекладає питання безпеки на його плечі. Однак на практиці не кожна ріелторська компанія цікавиться документами власника квартири і вивчає усі можливі нюанси. Аналогічна ситуація з будівельними компаніями, які можуть вести забудову незаконно.

Шукаєте квартиру самостійно? Тоді питаннями безпеки доведеться займатись власними силами або з допомогою юриста. У випадку купівлі квартири в новобудові, дізнайтесь більше про забудовника, його досвід на ринку, знайдіть інформацію про завершені проекти, почитайте відгуки покупців. Представники компанії повинні надати вам дозволи на проведення будівельних робіт, узгоджений проект житлового комплексу, документи на земельну ділянку.

Якщо вибираєте квартиру на вторинному ринку, самостійно перевірити надійність продавця не так просто. Оптимальний варіант – звернутись за допомогою до юриста, який зможе дати корисні поради, грамотно скласти текст договору та уникнути багатьох проблем.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2017, 13:52 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації