Вхід | Реєстрація

Призовників з Козельщинського району проводили на строкову військову службу

Призовників з Козельщинського району проводили на строкову військову службу

Вчора, 13-го квітня, пройшли урочистості з приводу відправки призовників Козельщинського району на строкову військову службу до лав Збройних Сил України.

Велика зала райдержадміністрації була вщент заповнена батьками призовників, їх друзями, старшокласниками та представниками громадськості. Перший заступник голови РДА  Олександр Троцький нагадав призовникам що захист Вітчизни є конституційним обов’язком громадян, побажав їм успіхів та висловив впевненість, що служба в українській армії стане кращими спогадами у їх житті. Військовий комісар Козельщинського РВК майор Юрій Кушко наголосив, що Збройні Сили України є найбільш надійним гарантом існування нашої держави та незалежності України, подякував батькам за виховання гарних синів – справжніх патріотів, та заспокоїв їх, нагадавши, що відповідно до Указу Президента України та рішення РНБО, військовослужбовці строкової служби не залучаються до виконання завдань в зоні проведення Антитерористичної операції. А голова Козельщинської районної організації ветеранів Віктор Бурмус нагадав їм про героїв-земляків та побажав продовжувати славні бойові традиції своїх дідів, батьків та старших братів.

Призовник Олександр Крепко подякував усім присутнім за теплі слова побажання та запевнив, що юнаки з Козельщинського району будуть гідно представляти Полтавщину і рідний район у Збройних Силах України. Від імені Козельщинської районної державної адміністрації усім призовникам вручили пам’ятні подарунки, які знадобляться їм у солдатському житті.

Державний гімн майбутні захисники України слухали завмерши пліч-о-пліч і приклавши руку до серця. Після завершення урочистостей Військовий комісар Козельщинського РВК майор Юрій Кушко та головний спеціаліст відділення комплектування Іван Гурін провели окрему зустріч з батьками, розповіли їм про дати призову і місця проходження служби, та ще раз проінструктували призовників щодо порядку прибуття до військкомату для відправки на обласний збірний пункт.

Як пояснив Юрій Кушко, цього року на строкову військову службу з Козельщинського району планується призвати 12 юнаків віком від 20 до 25 років. Половина з них потрапить до військових частин та навчальних центрів Збройних Сил Україна, а друга буде проходити службу в частинах Національної гвардії. Відправка призовників на обласний збірний пункт запланований в період з 18 квітня по 10 травня. Служити вони будуть 18 місяців, а ти, хто має вищу освіту – рік.

Отже з Козельщинського району для проходження строкової військової служби відповідно до Указу Президента України від 24.02.2017 року №44/2017 цієї весни будуть призвані:

БУЖИНСЬКИЙ Олександр – з с.Хорішки

БУРГАРД Андрій – з смт Нова Галещина

ГОЛУБ Дмитро – з с.Мальці

ЖИЛЬЧЕНКО Андрій – з с.Лутовинівка

КРАСНОКУТСЬКИЙ Василь – з с.Рибалки

КРЕПКО Олександр – з смт Нова Галещина

ЛОГВИН Руслан – з с.Велика Вакулівка

НЕРУЩЕНКО Максим –з смт Козельщина

СЕРДЮК Іван – з с.Мальці

ТОНКОШКУР Олег – з с.Оленівка

ШПАК Микола – з смт Нова Галещина

 

Варто зазначити, що всім новобранцям виповнилося по 20-25 років, за станом здоров’я вони придатні до проходження військової служби та пройшли професійно-психологічне вивчення.

Тож побажаємо нашим землякам успіхів у службі, мужності та витримки, їх рідним - терпіння та бадьорості, а дівчатам – дочекатися своїх коханих. І нагадаємо, що кожний справжній чоловік має пройти армійську службу та навчитися володіти зброєю, щоб у разі необхідності захистити свою країну.


Автор: Віктор КРУК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2017, 11:19 | Козельщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації