Кожна людина має займатися тією справою, яка їй найбільше подобається. Здається, саме так говорив хтось із мудрих світу цього. Якщо ви обрали професію за покликанням, тоді обов’язково активно і наполегливо працюватимете в цьому напрямку. Цю теорію можу підтвердити випадком, який мені довелось спостерігати на власні очі.
Від навчання — до практики
Мій хороший знайомий Андрій переїхав жити у невеликий районний центр. Він одружився на дівчині, яка була родом із цього міста. У зв’язку з тим, що рідня займалась бізнесом, сама дівчина не хотіла їх залишати. Тож товаришу довелось підтримати свою кохану.
Андрій навчався в університеті ресторанній справі. В університетські роки він працював офіціантом, барменом та управляючим різних закладів громадського харчування. Після закінчення навчального закладу, пройшов співбесіду і кілька років керував рестораном.
У кафе, клубі чи ресторані його цінували за те, що Андрій ідеально виконував свої обов’язки, добре знав асортимент і міг підмінити і офіціанта, і управляючого. Він знав склад кожного напою на барі та інгредієнти всіх страв у меню. А ще дуже цікавився плануванням інтер’єрів для залів. Його ідеї власники кількох закладів використали на практиці.
Ідею виношував вісім років
Коли Андрій переїхав жити в нове для нього містечко, виявилось, що батьки дружини володіли приміщенням, де колись знаходився головний ресторан міста. Цей заклад працював ще в радянські часи. Потім у нього змінились близько десяти керівників. Нікому з цих підприємців не вдалось зробити заклад популярним. Хоча там відкривали і ресторан, і сауну, і готель, і нічний клуб. Нові родичі Андрія придбали ресторан майже за ціною будматеріалів. І цікавило їх не скільки приміщення, стільки вигідне місце.
Молодій парі рідня запропонувала відкрити у цьому приміщенні торговельний комплекс. Та Андрій, відвідавши всі кафе в райцентрі, спробував заснувати ресторан.
Він врахував кожну деталь майбутнього закладу. І це принесло позитивний результат, популярність і фінансові надходження.
Розповідає Андрій:
— Протягом восьми років, що я працював у різних кафе, записував рецепти кращих страв і напоїв. Більшість із них з’явились у новоствореному закладі. Інтер’єр розробляв разом із дружиною. Особливу увагу приділив меблям. Хоча їх пропонують велика кількість різних магазинів, ми зупинились на інтернет-магазині меблів та інтер’єра Mayer Trade. Особливо нам сподобалась стільці, бо комфорт при сидінні — це основа. Їх дружина замовила за адресою https://mayertrade.com.ua/1532-stulya-dlya-restoranov.
У закладі вдалось вмістити і дитяче кафе, ресторан і сауну, а також кілька номерів. Приємно відзначити, що до них регулярно почали приїздити жителі інших міст. Одним подобається кухня, іншим обслуговування, третім — інтер’єр. Та всі, як один, відзначають, що на таких зручних стільцях хочеться сидіти годинами.
Отож, Андрій, зайнявшись справою, у якій добре розумівся, зумів розвинути свій бізнес і продовжує це робити й зараз. Не дарма ж говорять, що займатися потрібно справою, яка найбільше подобається.