Вхід | Реєстрація

У Огнівки три біди: влада, дороги і транспорт

У Огнівки три біди: влада, дороги і транспорт
Влада і дороги — віковічні недоліки усього пострадянського простору. Причому, перша не завжди приділяє уваги другим, а їдучи другими, здебільшого згадуєш першу.
І без того не найвищої якості полтавське дорожнє покриття вкотре випробує зима. Під час снігопадів дороги розчищали не регулярно і далеко не всюди. Примхи погоди (мороз, потепління і знову мороз) призвели до утворення льодової кірки, яка миттєво була похована під значним шаром снігу. Але і очищення подекуди призводило до неоднозначного результату. Так, спецтранспорт із ковшем, який згрібає сніг в одному напрямку, призвів до накопичення снігової та льодової маси на узбіччі доріг. З кожним снігопадом зібраний сніг все далі виходив на проїжджу частину. Врешті-решт, дорога, яка плавно перетікає з вулиці Артема у мікрорайон Огнівка звузилася щонайменше на метр (при тому, що ширина її і до цього ледь дозволяла розминутися легковим авто).
Водії автобусів «Богдан» та «Рено», які курсують за маршрутом Огнівка-ОЦЕВУМ призвичаїлися їздити по дорозі на двох колесах, іншими двома спираючись на намети узбіччя. 5 лютого якраз на цьому злощасному відрізкові дороги відбулося ДТП — «Богдан» («Місто без околиць») зіткнувся із вантажівкою.
Такий стан речей має місце вже не перший день, але з усього нашого парку спецтехніки не знаходиться жодного трактора, який би покращив стан дороги.
Вулицю Станіславського (особливо її відрізок, який проходить повз школу-інтернат для глухонімих) не чистили взагалі. Вже годі й говорити про дорожнє покриття у приватному секторі. Абсолютна більшість зупинок громадського транспорту стали за рахунок наносів, створених прибиральною технікою, більшими, але далеко не менш слизькими. Огнівка окрім того страждає ще й через погане вирішення транспортної проблеми (третя біда миловидного району). Нечищеними дорогами після 19:00 не завжди бажають їздити приватні перевізники. При цьому водіїв, які полишають маршрут із заходом сонця, можна зрозуміти — далеко не кожен бажає ризикувати своїм та життям десятків пасажирів.
Приватні перевізники не завжди бажають їздити дорогами Огнівки після 19:00
Численні звернення у відповідні інстанції дали мало результатів — було накладено штраф на кількох підприємців, які не прибирали вулиці (сума штрафу до болю мала — не компенсує навіть одного травмування — перелому, який однозначно отримували огнівчани через нечищені тротуари), та розіслано листи з поясненнями, що вулиці прибираються у порядкові черги. Що настане раніше для Огнівки — прибирання вулиць і доріг чи весна — допоки невідомо.

Автор: Олександр КЛІМОВ, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2010, 15:08 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації