Вхід | Реєстрація

Що наконфіскували ?

У виконавчих службах Автозаводського та Крюківського районів минулого року підлягало виконанню більше 59 тис. виконавчих документів на суму більше ніж 246 млн. грн. У порівнянні з 2008 роком кількість виконавчих проваджень зменшилася, але сума зросла на 71 млн. грн. 
“Це пов’язано в першу чергу з підвищенням сум штрафів за порушення правил дорожнього руху та збільшенням кількості стягень неповернутих кредитів до банківських установ”, – зазначила начальник управління юстиції Наталя Проценко. Крім того, минулого року було майже 6 тисяч рішень про стягнення аліментів.
За словами фахівців виконавчої служби, за 2009 рік фактично виконано більше 13 тис. проваджень, більш ніж на 14 млн. грн, що склало 22% від загальної суми. Причиною такого низького показника стала відсутність майна боржника, на яке можливо звернути стягнення. “Якщо у боржника є квартира, в якій, окрім нього, прописані ще люди, ми ж не можемо винести рішення забрати, наприклад, частину кімнати чи кухні”, – пояснює Наталя Проценко. Другою причиною неможливості виконання виконавчих проваджень стало скорочення штату працівників на промислових підприємствах міста, які зараз знаходяться на обліку в центрі зайнятості та отримують допомогу по бізробіттю. А, згідно з Законом України “Про виконавче провадження”, з цієї допомоги можливе стягнення лише аліментів.
За словами фахівців виконавчої служби обох відділів, найчастіше звертають стягнення на автомобілі та нерухомість. Так, в Автозаводському відділі виконавчої служби наразі знаходиться дев’ять об’єктів, з яких одне – приміщення магазину, решта – квартири. У Крюківському відділі лише два об’єкти – квартира та нежитлове приміщення.

Автор: Марина Макєєва, www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2010, 15:13 | Кременчук |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації