Вхід | Реєстрація

Керівництво Полтавщини на свято Перемоги завітало у Семенівку

Керівництво Полтавщини на свято Перемоги завітало у Семенівку

9 травня, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький разом з головою Полтавської обласної державної адміністрації Валерієм Головком, першим заступником голови Полтавської ОДА Андрієм Пісоцьким та депутатами обласної ради Олександром Трухіним, Віталієм Кабачком і Володимиром Куцоволом прийняв участь в урочистому святкуванні дня Перемоги в селищі Семенівка. Ветерани та гості свята разом поклали квіти до пам’ятника всім загиблим в боях за свободу і незалежність.

«72 роки назад закінчилася Друга світова війна, за яку український народ поніс надзвичайні жертви. Сім мільйонів українців загинули в тій війні. Мій дід, який помер три роки тому, говорив: «Ми гинули не за тоталітарних вождів, не за червоний прапор, на якому занадто багато крові. Ми гинули за нашу Україну. Тому що великої різниці між фашизмом і тоталітарним комунізмом – немає». Я хочу в цей день побажати кожному ветерану здоров’я. Я хочу побажати Україні миру», - сказав Олександр Біленький під час виступу.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко зазначив, що сьогодні, одночасно велике свято і велика жалоба та привітав учасників АТО, які продовжують традиції мужності та героїзму, захищаючи нашу державу. Голова Семенівської селищної ради Людмила Милашевич підкреслила, що день Перемоги є одним з найулюбленіших свят, які існують в Україні.

«Я вдячна сьогодні всім, хто прийшов на це свято, що ми пам’ятаємо історію, - сказала Людмила Милашевич. - Мені дуже приємно, що вперше, принаймні за ті 20 років, що я працюю, такі поважні гості, відклавши всі свої справи, відклавши навіть обласний центр, приїхали, щоб привітати наших ветеранів і всіх нас з цим святом», — сказала Людмила Милашевич.

Водночас, Олександр Біленький нагадав, що «увага до людей в обласному центрі, в будь-якому районному центрі, до людей будь-якого села Полтавщини — повинна бути однаковою».

Гості свята вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих за роки війні. Урочистою ходою на честь свята пройшли ветерани АТО, ветерани війни в Афганістані, ліквідатори ЧАЕС, дитяча футбольна команда та творчі колективи. «Живі картини» нагадали всім присутнім про страшні часи Другої світової війни.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення Полтавської обласної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації